Ruigs Ronde van Frankrijk


Franse culinaire specialiteiten uit Noordwest Frankrijk


De voordelen van Ruigs Ronde van Frankrijk:

#1 Fransen zijn de specialisten waar het luxe gevogelte betreft
#2 Lekker en licht vlees van perfecte kwaliteit
#3 Het vlees is over het algemeen vetarm en eiwitrijk
#4 Eigen import vanuit Frankrijk

Deel dit concept

Franse smaak en traditie hoog in het vaandel

Specialiteiten als kalkoen, parelhoen, poulet noir, coquelets en tamme eend importeren we zelf uit de streken Bretagne en Pays de la Loire (Noordwest Frankrijk). Naast het feit dat deze producten een heerlijke smaak hebben, is het vlees vetarm en eiwitrijk. Bovendien heeft gevogelte dat in Frankrijk opgroeit doorgaans een heerlijke smaak. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en een ideale samenstelling van voeding. Het assortiment wordt aangevuld door scharrelpluimvee met het Label Rouge keurmerk.

Tamme eend
De eenden worden in vrijheid gekweekt.. De fijne smaak van eend wordt zeer gewaardeerd. De meest gangbare producten zijn de filet de ‘canard’ en filet de ‘canette’. Minder bekend maar minstens zo smakelijk zijn de boutjes die uitstekend te konfijten zijn.

Coquelet & poussin
De coquelet is een jong haantje uit Frankrijk dat ongeveer 400 – 500 gram weegt. De poussin is een vrouwelijk piepkuiken van 300 – 350 gram. De kippetjes worden in zijn geheel gebraden of gegrild. Het vel wordt knapperig en het vlees wordt intens mals, een echte Franse delicatesse. Ook erg leuk om te vullen met uiteenlopende ingrediënten.

Poulet noir
Het poulet noir is een zwarte kip met opmerkelijk zwarte poten. Het vlees wordt geproduceerd onder het Label Rouge keurmerk. Het vlees heeft een mooie structuur en het vetlaagje onder de huid komt de smaak zeker ten goede.

Kalkoen
Van generatie op generatie kweken de landbouwers uit het westen van Frankrijk de beste kalkoen met de goede granen van het land. Hierdoor is Frankrijk vandaag de dag de belangrijkste exporteur van topkwaliteit kalkoenvlees.

Anjou duif
Deze tamme boerderijduif wordt in de provincie Anjou wordt gefokt. De delicate behandeling van deze duifjes in combinatie met de expertise van de fokkers zorgen voor botermals vlees en een zeer verfijnde smaak.

Parelhoen
Parelhoen behoort tot de familie van de fazantachtige en is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. Het
geelgekleurde vlees is bijzonder mals en de smaak doet denken aan die van fazant. Een parelhoen wordt meestal in zijn geheel gebraden, maar het vlees is ook uitstekend te gebruiken voor terrines, galantines en ballotines.

Assortiment

Eenden filet canette
2 x 180 – 200 gram/per pak
Art.nr. 008810

Eenden filet canette Label Rouge
2 x 180 – 200 gram/per pak
Art.nr. 001775

Eenden filet canard
2 x 350 – 400 gram/per pak
Art.nr. 001057

Eenden bout canette
2 x ca. 200 gram/per pak
Art.nr. 001054

Coquelet
400 – 450 gram/per stuk
Art.nr. 008418

Poussin
300 – 350 gram/per stuk
Art.nr. 008418

Poulet noir Label Rouge
1,2 – 1,4 kg/per stuk
Art.nr. 008418

Kalkoen filet
Ca. 1,15 kg/per stuk
Art.nr. 008418

Anjou duif met kop
10 x 450 – 500 gram/per doos
Art.nr. 008418

Parelhoen
1,2 - 1,3 kg/per stuk
Art.nr. 008418

Parelhoen Label Rouge
1,1 - 1,6 kg/per stuk
Art.nr. 008418

Parelhoen filet suprème
2 x 180 – 200 gram/per doos
Art.nr. 008418

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen