Smørrebrød


Een lunchtrend met traditie

Jouw voordelen:

#1 On trend: New Nordic Cuisine
#2 Authentieke schilderijtjes zijn een lust voor het oog
#3 Onderscheidend traditioneel Deens lunchgerecht
#4 Een basis opbouw in vier stappen
#5 Leent zich voor elk seizoen

Deel dit concept

Smørrebrød is een klassiek Deens lunchgerecht dat bestaat uit een beboterde snee roggebrood, rijkelijk belegd en versierd met uiteenlopende ingrediënten. De Denen zelf variëren tegenwoordig volop met brood. Van donker volkorenbrood tot stevig wit zuurdesembrood, alles mag. Met de opkomst van New Nordic Cuisine werd deze klassieker weer een trend. De culinaire schilderijtjes die je met smørrebrød kunt maken zijn een lust voor het oog én de smaakpapillen!

Smørrebrød heeft een b­asisopbouw. Laag 1 is een snee brood. Laag 2 is boter of ander smeersel om het brood te ­isoleren van de volgende laag zodat het niet zompig wordt. Laag 3 is het basisingrediënt. Dit kunnen vlees, vis, ­schelpdieren, ei of aardappel zijn. Laag 4 is een ­topping van smaakmakers.

Klassiek smørrebrød is ­roggebrood met beleg. De Denen zelf variëren ­tegenwoordig volop met brood. Van donker volkorenbrood tot stevig wit zuurdesembrood, ­alles mag. Houd er rekening mee dat de smaak van het brood matcht met het beleg.

Smørrebrød leent zich voor elk seizoen. Beleg ze 's zomers bijvoorbeeld met verse makreel of langoustine en 's winters met Hollandse garnalen of ­mosselen. In de zomer- en ­herfstmaanden werk je volop met verse ­bessen. Deze maak je natuurlijk in voor gebruik tijdens de ­wintermaanden.

Smørrebrød Deluxe

Deluxe ossenhaas

Bekijk het recept

Deluxe oester

Bekijk het recept

Deluxe haring

Bekijk het recept

Smørrebrød Zalm

Met gerookte zalm, haring & zalmkaviaar

Bekijk het recept

Met twee soorten zalm & zure rode ui

Bekijk het recept

Met garnalen-dillecrème & wilde zalm

Bekijk het recept

Met eierspread, zalm & haringkuit

Bekijk het recept

Smørrebrød Mayonaise

Met rosbief, mierikswortelmayonaise & uienringen

Bekijk het recept

Met truffel­mayonaise & Livar-spek

Bekijk het recept

Met scholfilet, rivierkreeft & basilicum­mayonaise

Bekijk het recept

Met wasabi-krabmayonaise & gerookte heilbot

Bekijk het recept

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen