Zalm & Tonijn

Smit Vis heeft een selectie van diverse soorten zalm en tonijn filets.

De voordelen van Smit Vis:

#1 Noorse zalm, gekweekt inde fjorden van Noorwegen
#2 Schotse zalm, gekweekt in de wateren van Schotland
#3 Biologische zalm, gekweekt op specifieke farms in de fjorden
#4 Yellowfin tonijn uit de Indische oceaan

Tonijn

De Yellowfin tonijn is de soort die het meest verhandeld wordt. Over het algemeen wordt de tonijn die in Nederland wordt verkocht in de Indische oceaan gevangen. Na het vangen worden ze ontdaan van kop en ingewanden en in bakken met ijswater vervoerd naar het vaste land waar ze gefileerd worden. De tonijnfilet wordt dezelfde dag verpakt en direct per vliegtuig naar Nederland vervoerd.

Tonijnfilet
Onbewerkt
Art.nr. 5005

Tonijnfilet
Onbewerkt sushi kwaliteit
Art.nr. 2381

Tonijnfilet
Zonder kopstuk/staartstuk, zonder ketting.
Art.nr. 1345

Tonijnfilet
Sashimi zonder ketting
Art.nr. 8803

Tonijnfilet centercut
Middenstuk, zonder ketting.
Art.nr. 9954

Tonijnfilet verpakt
Staartstuk, onbewerkt
Modified Atmosphere Packed (MAP)
Art.nr. 8960

Tonijnfilet refreshed
Onbewerkt, uit Mexico
Art.nr. 1984

Noorse zalm

De Noorse Zalm ook Atlantische zalm genoemd wordt gekweekt in de fjorden van Noorwegen. Het hele kweekproces, van een eitje tot een volwassen zalm van 4-5 kg, neemt ongeveer 3 jaar in beslag. Voor de gezondheid en welzijn van de zalmen wordt er een minimaal aantal per kubieke meter gehouden. De zalmen krijgen de beste voeding uit duurzame bronnen en alle essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen krijgen om gezond en snel te kunnen groeien.

Trim B
Zalmfilet met graatlijn, met vel, zonder buikvin.
Art.nr. 6977

Zalm heel met kop
Zonder ingewanden, ontschubt.
Art.nr. 5917

Trim C
Zalmfilet zonder graatlijn, met vel, zonder buikvin, vetrand buikzijde getrimd.
Art.nr. 5046

Zalmfilet met vel, handgefileerd
Zalmfilet zonder graatlijn, met vel ontschubt, zonder buikvin, vetrand buikzijde getrimd.
Art.nr. 9640

Trim D
Zalmfilet zonder graatlijn, met vel ontschubt, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde.
Art.nr. 2474

Zalmfiet zonder vel, handgefileerd
Zalmfilet zonder graatlijn, handmatig ontvelt, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde
Art.nr. 9645

Trim E
Zalmfilet zonder graatlijn, machinaal ontvelt, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde
Art.nr. 5040

Zalmfilet zonder vel/bruin
Zalmfilet zonder graatlijn, handmatig ontvelt/zonder bruin, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde, zonder kopstukje/staartstukje.
Art.nr. 5053

Schotse zalm

De Schotse zalm wordt gekweekt in de wateren van Schotland. Visueel is er geen verschil tussen Noorse en Schotse zalm, beide soorten behoren tot de Salmo salar familie. Het visvlees van de Schotse zalm is iets donkerder van kleur. Doordat de Schotse zalmen iets minder beschut (niet in fjorden) worden gekweekt hebben ze meer weerstand in het water en zijn daardoor iets minder vet.

Schotse zalmfilet met vel
Zalmfilet zonder graatlijn, met vel, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde.
Art.nr. 5048

Schotse zalmfilet zonder vel
Zalmfilet zonder graatlijn, machinaal ontvelt, zonder buikvin, zonder vetrand buikzijde.
Art.nr. 5049

Biologische zalm

De biologische zalm wordt in Noorwegen gekweekt op specifieke farms die in de fjorden zijn gesitueerd. Om een biologische label te krijgen, moet de zalmkweek voldoen aan uiterst strenge criteria die door Debio worden gecertificeerd. De voeding bestaat uit biologische granen, meel en olie van hele en wilde vissen van de visvangst die bepaald wordt door een quota, en zijn antibiotica verboden.

Biologische zalm heel met kop
Art.nr. 5700

Zalmfilet, handgefileerd met vel
Zalmfilet zonder graatlijn, met vel, zonder buikvin, vetrand buikzijde getrimd
Art.nr. 1228

Al onze vis wordt met veel aandacht gefileerd en bewerkt