Shared dessert


Dessert om samen te delen


Vier redenen van shared dessert:

#1 Desserts per volledige tafel verkopen
#2 Creëer de wow-factor
#3 Meer beleving aan tafel
#4 Gemakkelijk te maken met bestaande ingrediënten

Deel dit concept

Shared dessert

Een borrelplank en tapasplank zijn niet meer weg te denken in de horeca. Maar een shared dessert is nét wat minder vanzelfsprekend. Terwijl deze afsluiting helemaal niet zo vreemd is. Denk aan een extra grand dessert of - speciaal voor Valentijn - een liefdescoupe met twee lepeltjes. Alinea in Chicago maakte zelfs als signature dish een compleet dessert op tafel op. Dat gaat misschien wat ver, maar een shared dessert is wel een garantie voor meer beleving aan tafel. Én omzet verhogend: je verkoopt per volledige tafel.

Shared tiramusu

Shared tiramisu

Extra verrassend: dit dessert maak je af aan tafel. Dat kan al heel eenvoudig. Breek bijvoorbeeld een grote meringue aan tafel over het dessert en spuit de laatste toefjes room erop. Maar zorg wel voor exposure, zodat je ook andere gasten enthousiast maakt.

Assortiment

Isi Gourmet Whip 0.5 liter

Isi Gourmet Whip 0.5L
Per stuk
Art. nr. 636819

Monin Koffie siroop

Monin Koffie siroop
Fles 70 cl
Art. nr. 346906

Naturalia Meringa cacao

Naturalia Meringa cacao
Tray 2 stuks x 60 gram
Art. nr. 084176

Lepeldessert

Lepeldessert

Ideaal voor gasten die al bijna vol zitten: lichte desserts zoals mousses, bavarois en kwark. Presenteer ze in schaaltjes met kleine koekjes die je gast als lepeltje kan gebruiken. Voor een geheel andere eetbeleving aan tafel. Echt iets onderscheidends!

Assortiment

Debic Chocolademousse

Debic Chocolademousse
Fles 1 liter
Art. nr. 050481

Debic Tiramisù

Debic Tiramisù
Fles 1 liter
Art. nr. 050484

Monin Framboos siroop

Monin Framboos siroop
Fles 70 cl
Art. nr. 508388

Kletzzz Toast cranberrie-hazelnoot

Kletzzz Toast cranberrie-hazelnoot
Zak 200 gram
Art. nr. 034002

5 tips om shared desserts te verkopen

  1. Beveel altijd een shared desserts aan. Zeker aan het begin van de avond. Als andere gasten het dessert zien, verkoopt het bijna zichzelf.
  2. Promoot via social media. Een shared dessert is ideaal om te delen met je gasten op social media. Maak bijvoorbeeld een filmpje hoe je het aan tafel presenteert en vraag in je post met welke drie vrienden ze dit dessert willen bestellen. Zo krijg je enorm veel bereik.
  3. Varieer met smaken. Vraag de gasten wat ze lekker vinden en pas het dessert daarop aan. Gebruik een mousse als basis en bouw het dessert van daaruit op.
  4. Presenteer als signature dessert. Maak van het dessert je signature dessert en prijs het ook zo aan op je dessertkaart.
  5. Wees creatief met klassiekers. Breng een kleine verandering aan in klassieke elementen. Herkenbaar voor de gast, maar toch vernieuwend.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen