Rabarberpickle

Rabarberpickle
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Groenten

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 140 g suiker
  • 200 ml appelazijn
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • Extra: 1 steriele weckpot

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en snijd de stengels in dunne boogjes. Bestrooi ze in een zeef met 1 theelepel zout en laat 15 minuten staan.
  2. Meng de suiker met de azijn en 200 ml water, peper, mosterd- en korianderzaad. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  3. Schud de rabarber even om zodat er wat zout af valt. Doe de rabarber in de pot en schenk het kokende mengsel erover. Doe het deksel erop en laat afkoelen.
  4. Zet de pot in de koeling en laat minimaal 2 dagen staan voor gebruik. De houdbaarheid is ongeveer 10 dagen.

Tip

Deze pickle is niet alleen lekker bij rillettes van konijn, maar ook bij een goede paté of bij gerookte makreel.

Probeer ook eens

Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber

Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber

Lemoncurd

Lemoncurd

Oesters met Granny Smith appel, citroensorbet en komkommer

Oesters met Granny Smith appel, citroensorbet en komkommer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen