Pubfood

Meer en nieuwe gasten naar je café trekken? Het begint allemaal met onderscheiden. Introduceer een foodconcept in je zaak. Dat kan op meerdere niveaus: van relatief eenvoudige hapjes als je geen keuken hebt tot onderscheidende, ambachtelijke gerechten waar je een eigen twist aan geeft. Door een upgrade van je menu komen gasten die steeds minder vaak naar een café gaan, wel langs bij jou. Of ze blijven langer zitten. Waar je begint? Laat je inspireren door onze concepten, tips en tricks en voorbeelden uit de praktijk.

Lees meer over trends & ontwikkelingen



De Beurs

Theo Burger (48) runt al 22 jaar De Beurs in Utrecht. Ooit een traditioneel café en nu een hip eetcafé. In de video legt hij uit hoe zijn zaak die verandering doormaakte. Hoe begon hij met food? En wat waren de grootste valkuilen en leermomenten?

De luxe borrel

De luxe borrel

De vrijdagmiddagborrel is bij veel bedrijven een vast gegeven op de agenda. Hét moment om samen met je medewerkers de week af te sluiten en even bij te praten. En hoe doe je dit nu beter met een lekker drankje en een lekker borrelhapje? Sligro selecteerde een aantal heerlijke zomerse toppers voor je uit ons assortiment.

Meer over de borrel
Soupsmoothies

Soupsmoothies

We zijn dol op gezonde smoothies en verse sappen. Ga eens een stap verder. Heerlijke pureesoepen, gemaakt van verse ingrediënten of met de convenience oplossingen van Dinnerland. Ook ideaal voor "to go".

Meer over soupsmoothies
Chique frites

Chique frites

Fastfood zit in de lift. Op diverse plekken openen restaurants gespecialiseerd in hamburgers of hotdogs hun deuren. Zij maken van een simpel gerecht slim een luxe versie. Dit kan natuurlijk ook met frites. En daar hoef je niet speciaal een restaurant voor te openen... Schil, hak en bak je frieten bijvoorbeeld zelf. Zo kun je regelmatig kiezen voor een andere aardappel. En dus ook een andere smaak.

Meer over chique frites

Onze pubfood concepten

Een juist foodconcept kiezen begint bij jezelf. Vraag je af waar je staat met je zaak, wat je eigen vermogen is, waar jij je prettig bij voelt en waar je klanten behoefte aan hebben. Zo kies je een concept op jouw niveau. Of je nu start met food en geen eigen keuken hebt, je een basis hebt staan en die wilt doorontwikkelen of je zaak echt wilt ontwikkelen tot eetcafé. Sligro helpt je op weg met concepten op jouw niveau.

Lees meer over Horeca concepten

Aan de slag met je concept

Nadat je de mogelijkheden en beperkingen op een rijtje hebt gezet, kun je een keuze maken. Maar voordat je daadwerkelijk met je nieuwe concept aan de slag gaat, begin je eerst met het berekenen van de kostprijs: hoeveel ben je kwijt aan inkoop, voor welke portiegrootte ga je en hoeveel arbeidsuren zitten er in het gerecht. Zo bepaal je de verkoopprijzen. Vergeet vervolgens niet een marketingplan te maken om je nieuwe concept direct goed onder de aandacht te brengen.

Menu engineering

Menu engineering

Welke gerechten zijn interessant voor op je kaart en welke niet? Door vooraf goed te calculeren, weet je later precies wat je verdient. Tip: betrek je gasten in de opbouw van je menu. Voor nieuwe ideeën en vooral enthousiaste ambassadeurs. Leer meer tijdens de ZiNtraining ‘Slimme keuzes: Menucalculatie en menu-engineering’.

Lees meer
Koken of Kopen

Verkoop & Social media

Je gasten zoeken een beleving. Belangrijk dus dat je het concept op de juiste manier ‘verkoopt’. Denk na over de manier waarop je de boodschap het beste overbrengt op jouw gasten, en hoe je hen bereikt. Dat kan via traditionele kanalen, maar denk ook aan social media. Leer meer tijdens de ZiNtraining ‘Je zaak vol door social media’.

Lees meer
Verkoop & Social media

Koken of Kopen

Kies je voor vers en ambachtelijk of voor slimme convenience? Het hangt af van de wensen van je gast, de ruimte in je café, je personeel, concurrentie en van nog veel meer. Weeg kritisch af welk concept jou de meeste financiële en kwalitatieve voordelen geeft. Leer meer tijdens de ZiNtraining ‘Koken of kopen? Slim convenience inzetten’.

Bekijk deze training

Foodpairing

Food & Beer pairing

Food & Beer pairing

Een biertje is heerlijk op het terras, maar vooral ook bij het juiste gerecht. Als je het goed aanpakt, versterken beide smaken elkaar. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

Lees meer
Food & Wine pairing

Food & Wine pairing

Wanneer je de juiste wijn met het juiste gerecht combineert, krijg je het beste van twee werelden. Maar pas op dat je een van de twee smaken niet laat overheersen. Wij helpen je per wijnsoort op weg.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen