Steak op de barbecue

Een steak van de barbecue is goddelijk! Bij Sligro hebben we vele steaks van kalf, rund of varken. Kies een steak van een goed (runder)ras. Deze hebben namelijk een mooie vetmarmering wat zorgt voor smaak en ervoor zorgt dat de steak niet uitdroogt op de grill. Steaks zijn te verkrijgen aan het stuk, zoals een gehele rib roast, maar ook geportioneerd. Zoek je echt iets onderscheidends? Ga dan voor een steak met het bot er nog aan.

Assortiment steaks

Rib eye steak

Rib eye steak
Rib eye kenmerkt zich door zijn fantastische smaak, perfecte vetverhouding en mooie "eye".

Rump steak

Rump steak
Gesneden van de dikke lende. De marmering door het vlees zorgt met een volle smaak.

Sukade steak

Sukade steak
Ook wel de Flat Iron Steak genoemd. Zonder de bekende zeem, dus alleen het malse deel.

Bavette steak

Bavette steak
Ook wel de flank steak genoemd. Vol van smaak door de vetmarmering.

Assortiment steaks met bot

Rib roast steak

Rib roast steak
Een rib roast is een rib eye aan één stuk met de botten er nog aan. Ook geportioneerd te verkrijgen.

Tomahawk steak

Tomahawk steak
Tomahawk is een rib eye met een heel lang been eraan. Schitterend om te presenteren.

T-bone steak

T-bone steak
T-vormig bot met de entrecote en de ossenhaas.

Iberico rack

Iberico rack
De filet met het bot er nog aan. Vol van smaak door de marmering van vet.

stappenplan voor de beste steak

stap 1

De ideale dikte voor een steak is 2,5 tot 5 cm dik. Maar grill liever een steak van 5 cm dik voor 2 personen en trancheer deze. Een te dunne steak is haast niet rare of medium te grillen.

stap 2

Kruid de steak met peper en zout zeker 40 minuten voordat de steak de barbecue op gaat. Dan heeft het vlees nog de tijd om het zout tot zich te nemen.

stap 3

Leg nooit een koude steak op de grill. Laat altijd eerst op kamertemperatuur komen.

stap 4

Zorg voor een barbecue met 2 zones. een gedeelte zonder kooltjes en een heel heet gedeelte met een dikke laag wit hete kolen.

stap 5

Grill de steak eerst in een gesloten barbecue eerst op de koude zone tot 5 graden onder de gewenste kerntemperatuur. Leg daarna de steak op de hete zone om de mooie donkerbruine korst te krijgen. Haal eraf totdat de gewenste kerntemperatuur is bereikt.

stap 6

Laat na bereiding het vlees rusten tussen wat aluminiumfolie voordat je het gaat aansnijden. Anders loopt het vocht meteen uit het vlees als je het snijdt.

kerntemperatuur overzicht

Rare 50 tot 52 graden
Medium rare 55 tot 58 graden
Medium 60 tot 63 graden
Medium well 65 tot 67 graden
Well done 70 graden en hoger

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen