Barbecue technieken

De barbecuetechniek bepaalt de kwaliteit. Grillmaster Marc van Herk vertelt je alle barbecuegeheimen in zes tutorials. Ontdek hoe je de barbecue gemakkelijk en snel aansteekt. Leer hoe je nauwkeurig de kerntemperatuur van grote delen bepaalt voor het meest malse resultaat, en hoe je de temperatuur van je barbecue zo nauwkeurig mogelijk controleert. Maak vlees en vis nog spannender door te roken. Varieer met direct en indirect en zie wat dit met je product doet. En ga als een pro aan de slag met slow cooking op je barbecue.

Alles over kolen


Er bestaan meerdere manieren waarop je je barbecue kunt aansteken. En je hebt ook nog de keuze tussen wat je aansteekt: ga je voor houtskool of briketten? Elke keuze die je maakt werkt door in de smaak en structuur van wat je bereidt.

Echt Professional Houtskool
zak 10 kilo
Art. nr. 089213

Black ranch houtskool
Zak 15 kilo
Art. nr. 075233

Bastard oneminute lighter
Per stuk
Art. nr. 928732

Bonfire barbecue starter
Per stuk
Art. nr. 774531

Samba houtwol
Per stuk
Art. nr. 019379

Echt aanmaak houtwol
Doos 32 stuks
Art. nr. 089215

Temperatuur regelen


Roken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral ook door de vele mogelijkheden. Zo kun je vis, vlees of groenten warm óf koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. En elke techniek heeft zo zijn eigen tools en houtsoorten. De houtsoort bepaalt ook voor een groot deel de smaak. Bekijk de tips voor warm en koud roken.

Assortiment

Yakiniku Grill keramisch 16 inch
Per stuk
Art. nr. 059692

Bonfire premium BBQ
Per stuk
Art. nr. 890549

Bastard One minute lighter

Wegrill Bluetooth grill thermometer
Per stuk
Art. nr. 935014

Direct & indirect grillen


Wanneer je grote delen vlees langere tijd gaart, is de juiste kerntemperatuur cruciaal. De temperatuur en de duur bepalen immers de garing. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van een thermometer die werkt via bluetooth. Zo meet je zelfs van afstand de kerntemperatuur.

Assortiment

Bonfire houtskoolhouders
2 stuks
Art. nr. 883770

Natuurvlees Runder rib eye aan het stuk, BL2
Per kilo
Art. nr. 085621

O'Sullivan John Stone Dry aged runder staartstuk/picanha
Per kilo
Art. nr. 007905

Assortiment

Warm & koud roken


Low & slow is koken op lagere temperaturen. Ideaal om grotere stukken vlees langzaam te garen, soms wel een hele dag. Met low & slow onderscheid je je pas echt culinair met de barbecue. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een ribeye roast. Controleer nauwkeurig de kerntemperatuur en serveer het perfecte stuk vlees.

Assortiment

Low & Slow


De temperatuur waarop je barbecuet is afhankelijk van verschillende factoren. Met een kamado bepaal je het meest nauwkeurig de temperatuur, doordat je de volledige controle hebt over de zuurstoftoevoer en de rook die er kan ontsnappen via de margrietschijf.

Assortiment

Kaldenberg Grain-fed runder bavette Noord Amerika
Per kilo
Art. nr. 006244

BonFire Premium BBQ zwart 57 cm

Kaldenberg Grain-fed runder sukade gesplitst Noord Amerika
Per kilo
Art. nr. 004485

Ruig Ree achterbout
Per kilo
Art. nr. 004071

Caveman style


Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.

Assortiment

BonFire Houtskoolhouders

BonFire Premium kip brander rek
Per stuk
Art. nr. 087282

Ruig Kip kemper landhoen BIO
Per stuk
Art. nr. 007679

O'Sullivan Black Angus runder staartstuk/picanha
Per kilo
Art. nr. 004133

Bonfire Barbecue vuurkruiden

Zomer vol vuur

Bij Sligro vind je volop inspiratie voor barbecue en zomergerechten. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent die inspiratie zoekt om nóg beter te worden. Of een beginnende liefhebber die gasten meer wilt serveren dan een hamburger of spareribs. Wij helpen je op weg.

Lees meer
Bonfire cold smoke generator

Barbecue toppers

Barbecuegerechten als hamburgers en hotdogs kent iedereen, maar giet je eenvoudig in een nieuw jasje. Kies voor nieuwe bereidingen, professionele producten en bijzondere smaken. Herkenbaar én toch verrassend voor je gasten.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen