• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gemarineerde en gegrilde zwaardvis met munttabouleh

Voorgerecht Tussengerecht 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vul een weckpot van 5 liter af met een mengsel van kokend water en 2 eetlepels zout.
  2. Kruis boven- en onderkant van 2 schoongeboende citroenen in, doe ze in de weckpot en laat dit 4 weken staan.
  3. Bak de paprika zachtjes in 2 eetlepels olijfolie.
  4. Voeg 2 geperste teentjes knoflook, suiker, korianderzaad en de in blokjes gesneden ingelegde citroenen toe en bak even mee.
  5. Blus af met de tomaten en kook de relish 2 minuten door.
  6. Breng op smaak met zout, peper, platte peterselie en de helft van de koriander en laat de relish afkoelen (deze wordt koud geserveerd).
  7. Laat de saffraandraadjes enkele minuten weken in 2 eetlepels heet water. Voeg de rest van de geperste knoflook, cayennepeper, kaneel, 2 dl olijfolie, sinaasappelsap, de rest van de koriander en 1/3 van de bladpeterselie toe en meng deze ingrediënten tot een marinade.
  8. Laat de zwaardvis hierin minimaal 4 uur marineren.
  9. Kook voor de munttabouleh de bulgur in water met wat zout in 7 minuten gaar. Giet de bulgur af, laat afkoelen en meng met de witte kool, muntblaadjes, de rest van de bladpeterselie, lente-ui, sap en -rasp van 2 citroenen en de rest van de olijfolie tot een salade (tabouleh).
  10. Gril de zwaardvis om en om maar houd de binnenkant een beetje rauw zodat hij niet te droog wordt. Schep een paar eetlepels van de tabouleh op een bordje en leg daarop de zwaardvis.
  11. Serveer de citroenrelish in een bakje ernaast of op de zwaardvis en garneer elk bord af met een partje van de overgebleven citroen en een takje peterselie.

Ingrediënten

  • 5 citroenen, biologisch
  • 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
  • 4 dl olijfolie + 2 eetlepels extra
  • 6 teentjes knofl ook, geperst
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel korianderzaad, gevijzeld
  • 4 verse tomaten, gepureerd
  • 6 takjes platte peterselie, gehakt (1 takje bewaren om te garneren)
  • 1 bos koriander, gehakt
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 sinaasappels, alleen het sap
  • 1 bos bladpeterselie, gehakt
  • 4 mootjes zwaardvis van 80 gram
  • 200 gram bulgur
  • 140 gram witte kool, ragfijn gesneden
  • 1/2 bos muntblaadjes, gehakt
  • 2 lente-uien, in dunne ringetjes
  • zout en versgemalen peper