• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tajine met gamba’s en schelpdieren en tomaten-charmoulasaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor de persillade 2 bosjes gehakte bladpeterselie, 2 van de knoflookteentjes, sap en rasp van een halve citroen, gember, 1 dl olijfolie, de brunoise chilipepers, kappertjes en wat zout en peper goed door elkaar en zet de persillade weg voor later gebruik.
  2. Bak voor de tomaten-charmoulasaus in een hoge pan de ui en de rest van de knoflook aan in 0,5 dl olijfolie zonder dat het mengsel verkleurt.
  3. Voeg de gesnipperde chilipeper, komijn, paprikapoeder, gemberpoeder, koenjit en cayennepeper toe en laat even meebakken.
  4. Blus af met wortelsap, tomaten en het sap van 1 citroen en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de rest van de bladpeterselie en de koriander toe.
  5. Bak alle gamba’s op hoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de amandes, kokkels, venusschelpjes en venkel toe en bak even goed mee.
  6. Blus af met de tomaten-charmoulasaus en laat circa 2 minuten doorgaren.
  7. Schep het tajinegerecht in een kommetje of in een tajine. Garneer af met een schep persillade, partjes van de overgebleven citroen en enkele blaadjes verse koriander.

Ingrediënten

  • 2,5 bos bladpeterselie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 citroenen
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1,5 dl olijfolie + 1 eetlepel extra
  • 0,5 rode chilipepers, in brunoise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 theelepels komijn, gemalen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 liter wortelsap
  • 4 verse tomaten, gepureerd
  • 1 bos koriander, gesneden (2 takjes bewaren om te garneren)
  • 24 gepelde gamba’s zonder kop en staart
  • 4 gepelde black tiger gamba’s met kop
  • 8 amandes
  • 12 kokkels
  • 16 venusschelpjes
  • 1 venkelknol, in dunne reepjes gesneden
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 augustus 2012