Niet de smakelijke variëteit die je in onze vestigingen vindt, maar zeker belangrijk - we gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je bij ons winkelt. Als je onze website bezoekt ga je akkoord met al onze cookies en de bijbehorende verwerking van je persoonsgegevens. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld. Zo wordt je herkend tijdens het browsen op de website, Kun je afrekenen en blijft de website veilig.
Hiermee verbeteren we de functionaliteit van de website door het gebruik ervan te meten. Schakel je deze in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Zo krijg je relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses en kun je informatie delen via social media.
Zo kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses kunnen zo worden afgestemd.
Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met vetvrij bakpapier en vet dit in met wat olie.
Verwijder het vel van de zalm en leg de filet op een bakplaat, bedekt met een stukje aluminiumfolie.
Kook de spinazie in een bodempje water circa 5 minuten tot ze geslonken is. Dompel in ijswater en knijp het resterende vocht er zoveel mogelijk uit.
Hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met de eidooiers, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
Klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel ze in het spinaziemengsel met behulp van een grote metalen lepel.
Giet het mengsel in de bakvorm met bakpapier en verspreid het goed tot in de hoeken. Bak het spinaziemengsel in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 10-12 minuten goudbruin.
Bak ondertussen ook de zalm gedurende 8-10 minuten (met folie).
Keer het spinaziemengsel op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
Laat ook de zalm afkoelen en verdeel deze vervolgens in vlokken.
Klop de magere kaas tot een glad mengsel en meng met de crème fraîche, zalmvlokken, tomaten en kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Verspreid over de spinazieroulade en rol het geheel op.
Zet koud weg tot het serveermoment.
Ingrediënten
225 gram sockeye zalm, met vel
Olie, om in te vetten
Bakpapier
300 gram verse spinazie, gebruiksklaar
4 eieren, gesplitst
50 gram parmezaan, geraspt
200 gram zachte magere kaas
4 eetlepels crème fraîche
2 tomaten, in brunoise
2 eetlepels verse bieslook, peterselie of dille, fijngehakt