• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Duo van kangoeroebiefstuk & ossenhaasspies met mangochutney en Japanse mayonaise

4 personen Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de chutney de mango in brunoise en meng met de koriander, rode ui, bieslook, chili & ginger en 50 gram van de paprika goed door elkaar.
  2. Zet het mengsel gedurende 2 uur in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  3. Rooster voor de Japanse mayonaise eerst de sesamzaadjes lichtjes.
  4. Meng de zaadjes daarna met de mayonaise, sesamolie, azijn, wasabi-sojadressing, sojasaus en basterdsuiker.
  5. Doe het mengsel in een spuitflesje voor later gebruik.
  6. Verhit voor de ratatouille de knoflook, rozemarijn en tijm in wat olijfolie op matig vuur. Voeg nu de witte ui, courgette en de rest van de paprika toe en fruit tot de groenten beetgaar zijn.
  7. Voeg de tomatenconcassée toe en breng de ratatouille op smaak met zout en peper.
  8. Rijg de blokjes ossenhaas op 4 kleine ijzeren pennen en bestrooi ze met fleur de sel en peper.
  9. Kruid ook de kangoeroebiefstukjes met fleur de sel en peper.
  10. Bak de kangoeroebiefstukjes en de ossenhaasspiesjes tot de gewenste gaarheid.
  11. Snijd partjes uit de wraps en laat ze, besprenkeld met olijfolie, fleur de sel en gemalen knoflook, gedurende zes minuten krokant worden in een oven van 180 graden.
  12. Kook de aardappelen (niet te gaar), voeg dan melk toe, roer tot een zachte crème en breng op smaak met zout en peper.
  13. Frituur de takjes tijm gedurende ongeveer 15 seconden tot ze knapperig zijn.
  14. Serveer de kangoeroebiefstukjes bij de mango-chutney en de ossenhaasspiesjes bij de Japanse mayonaise.
  15. Dresseer de groentenratatouille en aardappelcrème op het bord.

Ingrediënten

  • 1 blikje mango op siroop
  • 2 eetlepels koriander, in julienne
  • 60 gram rode ui, in brunoise
  • 2 eetlepels bieslook, gesneden
  • 70 gram Sweet yellow chili & ginger, Imaginative cuisine
  • 150 gram rode, groene en gele paprika in brunoise
  • 5 gram sesamzaadjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels wasabi-sojadressing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 theelepel rozemarijn, gehakt
  • 1 theelepel tijm, gehakt
  • olijfolie
  • 100 gram witte ui, in brunoise
  • 100 gram courgette, in brunoise
  • 100 gram tomatenconcassée
  • 400 gram ossenhaas, in blokjes
  • fleur de sel
  • 4 kangoeroebiefstukjes (100 gram per stuk)
  • 2 wraps
  • gemalen knoflook
  • 160 gram aardappelen
  • 0,5 dl melk, verwarmd
  • 12 takjes tijm
  • zout en versgemalen peper