• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gerookte heilbotfilet met kokkels & langoustines

Gerookte heilbotfilet met kokkels & langoustines
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smeer de heilbot aan beide kanten in met de visrub. Leg de vis op een stuk bakpapier in de rookoven en verwarm op hoog vuur tot de rookmot begint te geuren. Zet het vuur laag en rook de vis circa 10 minuten op matig vuur. Gaar de vis vervolgens nog een kleine 10 minuten verder in de oven.
  3. Meng alle ingrediënten voor de knoflookkruidenboter in een kom. Smeer de bovenkant van de langoustines in met de boter. Bak ze samen met de kokkels op hoog vuur tot alle kokkels zijn geopend. Blus af met een scheut witte wijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Blancheer de krulgroenten.
  5. Verdeel de kokkels en langoustines over de heilbot. Serveer de krulgroenten apart.

Ingrediënten

  • 1 kg heilbotfilet
  • 2 el visrub met zeezout
  • 8 langoustines (schoongemaakt)
  • 250 g kokkels (gespoeld)
  • scheut witte wijn
  • 3 el boter (zacht)
  • ½ teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 1 kruidnagel (fijgemalen)
  • krulgroenten
  • Extra: rookoven, rookmot

Publicatie datum: 15 november 2016