• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tiradito van DUTCH YELLOWTAIL KINGFISH en coquilles

Tiradito is het Peruaanse antwoord op ceviche. De Dutch Yellowtail Kingfish wordt overgoten met een pittig mengsel van limoensap, rode peper, ui en koriander. De zachte smaak van zoete aardappel en mais zorgt voor evenwicht. Ook de coquilles worden licht gegaard in het pittige limoensapmengsel. Korianderolie en cress maken dit gerecht af.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de maiskolf in water met zout gaar.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakken van ruim 1 centimeter en kook in water met zout in 6 minuten net gaar. Laat afkoelen.
  3. Houd 4 takjes koriander apart en verwijder van de rest de dikste stelen. Blancheer de kruiden heel kort in kokend water met zout. Koel af in ijswater, dep droog met keukenpapier en draai er met de olien in de blender een kruidenolie van. Passeer door een fijne zeef en houd de olie apart.
  4. Maal het limoensap in een blender met de overige takjes koriander, suiker, rode ui, rode peper, knoflook en wat zout fijn. Proef en voeg naar smaak meer zout, suiker of rode peper toe (het mag bij dit gerecht hoog op smaak zijn). Zeef het mengsel en houd apart.
  5. Snijd de korrels van de mais. Steek kleine rondjes uit de zoete aardappel. Steek kleinere rondjes uit de paprika. Houd alles apart.
  6. Controleer de vis op graatjes en trancheer de vis. Verdeel over 4 borden.
  7. Maak de coquilles schoon, snijd in 4 plakken en verdeel ook over de borden. Leg er mais, aardappel en paprika tussen.
  8. Schep het limoensapmengsel over de vis en de coquilles. Laat het geheel enkele minuten staan, zodat het zuur iets in de vis trekt maar deze nog niet echt gaart.
  9. Besprenkel met korianderolie, bestrooi met fleur de sel, chilipeper en wat cress.

Ingrediënten

  • ½ verse maiskolf
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 bosje koriander
  • 100 ml neutrale olie
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • snufje suiker
  • 1 kleine rode ui
  • puntje van 1 rode peper (ca. 2 cm)
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • ½ gele paprika
  • 300 g Dutch yellowtail kingfish filet, ontveld
  • 2 coquilles stuks Jacques
  • fleur de sel
  • snuf gemalen chilipeper
  • Limon Cress of Shiso Green Cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 juli 2019