Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Choco-cocktails

Verrassende margemaker op je winterterras

Drie voordelen van choco-cocktails:

#1 Creëert een extra drank momentje, bevorderend voor de omzet
#2 Gemakkelijk en snel te bereiden
#3 hoog onderscheidend vermogen

Choco-cocktails

Serveer een choco-cocktail als verrassende drank op je winterterras. Zo’n cocktail met bijvoorbeeld Baileys of Captain Morgan rum valt zowel in de smaak bij je mannelijke als vrouwelijke gasten. Met deze mooie, onderscheidende drank creëer je in de namiddag een extra moment voor een alcoholisch drankje, waar gasten normaal gesproken niet automatisch voor gaan. Handig: de cocktails maak je eenvoudig met dranken die je vast al in huis hebt. Dus je kunt direct aan de slag om meer omzet en marge te maken op je eigen winterterras.

Choco-cocktail met Baileys

  1. Neem een schoon Martini-glas
  2. Schenk hierin 200 ml warme Chocomel
  3. Voeg met de jigger 35 ml Baileys toe
  4. Garneer met een Oreo-koekje op een prikker, Hollandia Slagroom en hazelnootcrunch

 

 

Choco-cocktail met Captain Morgan

  1. Neem een schoon tumbler-glas
  2. Schenk hierin 200 ml warme Chocomel
  3. Voeg met de jigger 35 ml Captain Morgan toe
  4. Garneer met een flinke toef Hollandia slagroom, chocoladekrullen, mini-merengues, chocolade en een zoethoutstok

Ingrediënten

Van 8.75 voor 5.99
6 pakken x 1 liter
8,75 5,99
Fles 70 cl
Van 17.99 voor 13.99
Captain Morgan
Original spiced gold
Fles 1 liter
17,99 13,99

Garneringen

Kindly's
Zoethout
Silo 1 kilo
Bakje 145 stuks x 0,69 gram
Maison Niels de Veye
Chocolade krullen puur
Emmer 900 gram

Tips om te verkopen

  • Serveer: zorg voor consistentie in de recepten en train je personeel in hoe ze de recepten bereiden.
  • Stimuleer: gebruik de menukaart of maak een tafelkaart waarmee je het aantal impulsaankopen verhoogt. Zo leveren ronde warme dranken meer omzet en winst op.
  • Activeer: ook hier maken je medewerkers het verschil in jouw drankenomzet. Weten ze bijvoorbeeld het verschil in smaak tussen de twee recepten? Durven zij actief aan de gasten de vraag te stellen op een koude winter namiddag: ‘Zin in een lekkere warme chocomel met Baileys?’