Corn on a cob wordt overal in Amerika geserveerd vanuit de foodtrucks. Niet zo vreemd want het is streetfood bij uitstek. Het is eenvoudig te maken, gemakkelijk uit je hand te eten en bovendien erg lekker. Door toppings toe te voegen kan je er alle kanten mee op. Van vlees of vis of serveer het vegan.
De basis
Uiteraard begin je met de maiskolf. Deze moet je vooraf garen door de schoongemaakte maiskolven 5 minuten te koken in gezout water. Wil je meer smaak toevoegen? Kook ze dan in sinaasappelsap of een aangemaakte siroop. Zoek je gemak? Neem dan voorgekookte maiskolven. Sligro heeft ook sous-vide gegaade maiskolven in het assortiment. Deze zijn bereid met vanille en hebben een meer uitsproken smaak.
Drie variaties
Hieronder vind je drie variaties op corn on a cop met verschillende bereidingen. Je kunt de maiskolven namelijk grillen, stoven of frituren. Iedere bereiding geeft weer een andere smaak en mondgevoel waar je mee kunt spelen.