Het toevoegen van speciale toppings is heel eenvoudig. Met weinig ingrediënten, een lage extra kostprijs en snelle bereidingswijze maak je al snel iets bijzonders. Je hoeft in veel gevallen zelfs niet eens extra ingrediënten aan te schaffen. Je zult vaak al kunnen putten uit je bestaande assortiment.
Daarnaast kan je de borrelgarnituur op verschillende manieren voorzien van een upgrade: je biedt namelijk iets onderscheidens aan – voegt iets toe aan de standaard. Door de meerprijs en lage extra inkoopkosten maak je per portie extra omzet en marge.
Communiceer de upgrade wel heel duidelijk op je borrelkaart. Laat je gasten weten dat ze iets speciaals krijgen en niet een standaard borrelgarnituur. Hiermee stimuleer je de verkoop en maak je tegelijkertijd duidelijk waarom je gasten iets meer betalen.
Verkoopprijs 6 bitterballen standaard | € 4,25 (incl. BTW) |
Extra inkoopkosten upgrade | €0,30 (excl. BTW) |
Verkoopprijs 6 bitterballen upgrade | € 5,25 (incl. BTW) |
Extra omzet | € 0,94 (incl. BTW) |
Extra marge | € 0,64 (incl. BTW) |
Op basis van zeven porties van zes bitterballen
Ingrediënten topping 1
100 gram piccalilly
200 gram crème fraîche
3 druppels Tabasco
Zout (naar smaak)
Ingrediënten topping 2
100 gram framboos/basilicum mosterd
175 gram mascarpone
Citroen rasp (vers)
Peper en zout
Bereidingswijze
Mix tot een fijne crème
Suggestie: presenteer je bittergarnituur eens op een palmbladschaal
Kan met de volgende smaken:
Peper & zout
Ras El hanout
Baraht
Kerrie/paprika
Bereidingswijze:
Strooi naar smaak de kruidenmix naar keuze over de popcorn
Serveer de bitterballen bovenop de popcorn