Iedere horecaondernemer kent het fenomeen: wanneer het kwik in de zomer stijgt, bestellen alle gasten ijs. Dat kan vervelend klinken als dat nu net niet bij je op de kaart staat. Maar daar valt heel eenvoudig iets aan te veranderen. Met ijs is namelijk zoveel meer mogelijk dan allen het op tafel zetten van een klassieke coupe. Er zijn tal van hippe onderscheidende ijsproducten en -concepten op de markt. Daar kun jij je voordeel mee doen!
Een nieuw product in huis halen kost vaak geld en levert niet altijd meteen wat op. Voor ijs geldt dit niet. Waterijs bijvoorbeeld, is niets meer dan bevroren water met een smaakje. Maar bedenk je een unieke smaak en maak je het ijs zelf, dan heb je opeens een lokkertje in huis waar je marge mee kunt maken. Want zien eten, doet eten.
IJslolly’s inkopen kan natuurlijk iedereen. Daarmee maak je het verschil niet. Een huisgemaakt ijsje doet dat wel. Helemaal als het ijs een eigentijdse smaak heeft en geen kleur-, geur- en smaakstoffen bevat. Dan is een simpele ijslolly opeens een trendy margemaker. Met slimme hulpmiddelen maak je vanuit één basisrecept verschillende waterijsjes en zelfs Solero’s. Speel bijvoorbeeld in op de cocktailtrend. Ga voor een Gin & Tonic ijsje met komkommersap!
Omdat waterijs niet zo duur is, zijn gasten eerder geneigd een spannende smaak te proberen. En is het een dag minder lekker weer? Geen nood. IJslolly’s zijn in de vriezer lang goed te houden. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je ijsjes bereidt als het minder druk is, ben je slim aan het ondernemen. Denk daarnaast ook aan de presentatie. Laat je ingrediënten bijvoorbeeld zweven door eerst een laag in te vriezen en vervolgens fruit, bloemen of kruiden toe te voegen.
Inkoopprijs | €0,16 (excl. BTW) |
Verkoopprijs | €0,95 (incl. BTW) |
Marge 82% | €0,73 (incl. BTW) |
Inkoopprijs | €0,26 (excl. BTW) |
Verkoopprijs | €0,95 (incl. BTW) |
Marge 71% | €0,63 (incl. BTW) |
Waterijs met vers fruit
Gebruik voor dit recept een Fresh Lemonade Infusion naar keuze en voeg vers gesneden fruit toe. Voor ijslolly's met een kruidig accent kun je ook verse kruiden gebruiken. Hak ze fijn of gebruik alleen de blaadjes.
Waterijs met eetbare bloemen
Gebruik voor dit recept een Fresh Lemonade Infusion naar keuze. Voeg 1 of meerdere soorten eetbare bloemen en eventueel vers gesneden fruit toe.
IJsvormen van Pavoni zijn uitermate geschikt voor de bereiding van grote aantallen in de horeca. Bereik iedere keer weer een strak resultaat. Dankzij het innovatieve design zijn de ijsjes gemakkelijk uit de vorm te halen.