• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Zo verwen je kinderen pas echt

Kindercocktails

Drie voordelen van kindercocktails op de kaart:

#1 Onderscheidend doordat je kinderen een keer iets anders biedt
#2 Kinderen willen er voor terugkomen
#3 Extra omzet tijdens daluren

Verras kinderen deze zomer met een echte cocktail

Tijdens de warme zomerdagen is er voor volwassenen niks lekkerder dan op een terrasje te zitten en een biertje of cocktail te drinken. Ook bij feestelijke gelegenheden hoort een cocktail er echt bij. Kinderen krijgen vaak gewoon limonade of frisdrank. Een gemiste kans want zo’n 15% van de restaurantbezoekers zijn gezinnen met kinderen.

Aanvulling op je drankenkaart

Voor kinderen is de drankenkaart vaak weinig verassend. Limonade, de standaard frisdranken en soms een smoothie is vaak het enige wat ze kunnen bestellen. Spring in dit gat en zet kindercocktails op je kaart. Je verrast kinderen er echt mee en ze zullen er voor willen terugkomen. Uit eten gaan wordt een feestje voor kinderen.

Ook voor grote kinderen

Alcoholvrije dranken zijn bezig aan een opmars. Het past bij deze tijd en de hang naar gezondheid. Dus ook voor volwassenen zijn alcoholvrije cocktails op de kaart een must.

Extra omzet tijdens daluren

Vroeg in de avond is het vaak niet druk in de meeste horecazaken. Gasten gaan meestal pas vanaf 19:00 uur aan tafel. Geef je omzet een boost en richt je tijdens de daluren vroeg in de avond bewust op ouders met kinderen. Jonge gezinnen eten vaak tussen 17:00 en 18:30 uur. Kindercocktails kunnen dan natuurlijk niet ontbreken op de drankenkaart.

Smaakvoorkeur

Het smaakpallet van kinderen is anders dan die van volwassenen. Houdt hier rekening mee bij het bedenken van een kindercocktail. Zo vinden kinderen munt vaak lekker omdat ze dat associëren met tandenpoetsen. Ook hebben zij een voorkeur voor fruitige en bloemige smaken. Maar wees niet bang om te spelen met smaken. Probeer gewoon en kijk welke cocktail de kleine gasten lekker vinden.

Rekenvoorbeeld Smiley

Inkoopprijs €1,25 (excl. BTW)
Verkoopprijs €3,95 (incl. BTW)
Marge €2,48 (incl. BTW)

Assortiment

Kokos siroop
Fles 70 cl
Fruit puree aardbei
Bak 1 kilo
Kokos snippers
Zak 300 gram
Munt
Vitalicious
Munt
Zakje 75 gram
Limoenen
Eat Me
Limoenen
Zak 1 kilo