• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Latte & latte art

#1 Creëer de ideale melkkoffiebeleving in 4 basis stappen
#2 Varieer met cappuccino en latte macchiato
#3 Trendy nieuwe varianten opschuimmelk
#4 Verras je gasten met steeds iets nieuws op de kaart
#5 De laatste trend: theelattes

Creëer de ideale melkkoffiebeleving in vier stappen

Goede koffie is overal verkrijgbaar, zowel in de horeca als thuis. Je gast verwacht dan ook meer van de kop koffie waarvoor hij betaalt. De Italiaanse cappuccino en latte macchiato zijn bij de horecagast al jaren enorm populair. Door het luxe karakter en de lage inkoop bieden deze tijdloze klassiekers ruimte voor extra marge.

Ontdek in vier masterclass video's de mogelijkheden van melkkoffie en verras uw gasten met een unieke koffiebeleving:

  1. Hoe maak ik de perfecte espresso?
  2. Hoe creëer ik perfect melkschuim?
  3. Schenktechnieken - cappuccino & latte art
  4. Verrassende presentaties
×

Variëren met cappuccino en latte macchiato

Cappuccino en latte macchiato zijn twee koffievarianten die uitermate geschikt zijn om mee te variëren. Voeg bijvoorbeeld aan een cappuccino een scheutje Monin chocoladesiroop toe voor een heerlijke chococcino. Of serveer een frisse variant van latte macchiato met komkommer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met het grootste gemak en op een voordelige manier kunt u zo uw gast blijven verrassen.

Cappuccino en latte recepten

Opschuimmelk

Friesche Vlag opschuimmelk heeft de optimale verhouding tussen koemelkeiwit en vet. Hierdoor ontstaat er bij het opschuimen veel en stevig schuim. De juiste melkkan voor opschuimen is daarbij van essentieel belang voor de kwaliteit van je melkschuim.

Trendy nieuwe varianten opschuimmelk

Wil je een koffie vrij van dierlijke eiwitten serveren? Ga voor trendy plantaardige alternatieven zoals soja-, kokos- en biologische opschuimmelk. Soja opschuimmelk mag je tot 65 graden verwarmen en heeft een andere samenstelling dan gewone sojamelk. Ideaal om romig, schenkbaar micro-foam te maken.

De laatste trend: theelattes

Theelattes worden steeds populairder. Serveer bijvoorbeeld matcha latte, gemaakt van gedroogde groene thee poeder of Indiaase kruidige chai latte. Gemakkelijk te maken met warme opgeschuimde melk en Yogi Chai tea of Monin chai latte siroop.

 

Stappenplan in jouw zaak

10 stappen voor het perfecte melkschuim. Zo simpel kan het zijn! Print deze handout en leg hem in jouw zaak. Op deze manier heeft je personeel altijd de juiste instructie bij de hand voor de perfecte melkkoffie.

Latte art

Maak van je Cappuccino of Latte Macchiato een waar kunstwerk met de schenktechnieken van barista Jeroen Veldkamp! Jeroen demonstreert enkele traditionele latte art figuren (appeltje, hartje, blaadje). Wil je liever simpel beginnen? Gebruik dan honing en kaneelpoeder.

×

Latte art pen

Maak gebruik van Latte Art om dat kopje koffie nóg wat spectaculairder en mooier te maken. En Latte Art hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de Latte Art pen maakt iedereen snel en eenvoudig mooie figuren in melkkoffies. Gebruik de cacaostrooier voor extra accenten.

3 x lekkerste trendy lattes

Onze baristas Remco en Suzanne ontwikkelden drie heerlijke lattes voor de lente: fris-zoet, luchtig en een lust voor het oog. In hun Golden milk kokos soja latte gebruiken ze kokossojadrink als basis. Voor een luchtig resultaat en perfect in combinatie met specerijen als kurkuma en kaneel. De Frozen mango chai-latte krijgt met het friszoete van de mango een tropisch tintje. Terwijl de Cherrybomb met cupidoschuim een perfecte afsluiter is voor de paasbrunch. Serveer deze espresso in een klein, hoog borrelglas en zet er een kersenbonbon met steel op.

×