• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Stappenplan voor een hotdog met de x-factor

Alles voor de perfecte hotdog

Vijf redenen om hotdogs op de kaart te zetten:

#1 Meer omzet & traffic: Hoge kwaliteit zorgt voor een buzz
#2 Trendy: Hotdogs zijn hot, speel in op de trend
#3 Eigen signatuur: Met vijf worsten, twee broodjes en tal van toppings een perfecte match en volop variatiemogelijkheden
#4 No waste: Hotdogs uit de vriezer, dus lang houdbaar
#5 Tijdswinst: Alles onder één dak voor jouw dogs

Maak van jouw hotdog een haute dog

De hotdog is terug van weggeweest. Of beter gezegd: helemaal van nu. Want met een zacht bolletje, worst uit blik en saus uit de fles, scoor je natuurlijk geen punten. Maar kies je voor een goed bereide hotdog met hoogwaardig vlees, een kwaliteitsbroodje en verrassende toppings, dan staan je gasten er ongetwijfeld voor in de rij. En komen ze er voor terug!

In vier stappen klaar

Breng een goede hotdog terug naar de basis en je weet dat vier elementen belangrijk zijn: de worst, het broodje, de toppings en de presentatie. Ga voor een ambachtelijke worst in een natuurdarm. Zo serveer je een dog met een authentieke look. Daarnaast scheurt een natuurdarm na 1-2 minuten wellen in lauwwarm water minder snel op de grill. Maak ook voor je broodje een duurzame en weloverwogen keuze. Biologisch brood wat lange(re) rijs- en rusttijden heeft gehad bevat meer structuur en een intenser aroma. Gril ook het broodje nog even mee en je hebt de perfecte combinatie te pakken. Precies wat je zoekt!

Creëer een signature dog

Een hotdog met mayo of ketchup is niet onderscheidend. Maar maak je een eigen receptuur voor jouw hotdogs (meer is altijd beter), dan verras je je gasten met iets bijzonders. Daar komen ze zeker voor terug. Het grote voordeel is dat je slim kunt inkopen. Alles op één plek (bij Sligro) waar je de juiste prijs voor goede kwaliteit betaalt. En omdat je de dogs in de vriezer bewaart, kun je er rustig een paar extra inkopen. Die verkoop je uiteindelijk toch wel. We rekenen het je hieronder graag voor:

Zo verkoop je een hotdog met de x-factor

Van de lekkerste worst en het biobrood van Pur Pain tot de beste toppings en disposables; bij Sligro kun je terecht voor alle ingrediënten voor jouw hotdog. De 150 grams worst, met een of twee Beter Leven Sterren, past perfect tussen het hotdogbroodje. Sligro heeft daarnaast de mooiste verse groenten geselecteerd voor de toppings. Maak het af met leuke mandjes en servetten, of kies voor vetvrij papier, en je presentatie is compleet. Maar Sligro doet meer. Sligro helpt je rekenen, zodat jouw dogs niet alleen verrassend lekker worden, maar ook nog eens verrassend voordelig zijn om in te kopen. Een kwestie van slim kiezen voor kwaliteit. Dit zorgt uiteindelijk voor een buzz bij je gasten. En meer traffic betekent meer omzet.

Maak zelf het verschil

Met de toppings maak je pas echt het verschil. Dat zijn namelijk de smaakmakers. Denk dan niet alleen aan voldoende saus, maar ook aan groenten en kruiden. Maak je eigen toppings en zorg voor een kleine crunch. Voeg bijvoorbeeld gebakken uitjes toe of kroepoek. Dan maak je van jouw hotdog een must eat. Helemaal als je het afmaakt met een mooie presentatie. Het oog wil immers ook wat.

Laat je inspireren voor een bijzonder broodje worst

Sligro doet je graag een paar tips aan de hand. Koppel je hotdog bijvoorbeeld aan een landenthema. Dat geeft je meteen richting voor je ingrediënten. Wat dacht je van deze vijf hotdogs?

Wilddog U.S.A.

Zuurkool, curly kale, gekneusde hazelnoot, gedroogde cranberry, honingmosterd, mayonaise.

The Wild Dog hotdog, 4x150 gram voor 7,95, art. nr. 759492

Bereidingswijze

Stel de hotdog samen door een keuze te maken voor een sesam of naturel broodje naar keuze. Gril de hotdog en eventueel het broodje. Vul het broodje met de worst en de genoemde toppings.

Rekenvoorbeeld per stuk

Inkoopprijs €3,63 (excl. BTW)
Adviesverkoopprijs €9,50 (incl. BTW)
Marge 59% €5,33 (incl. BTW)

Hotdog Amsterdam

Hotdog broodje, beef hotdog, mayonaise, ketchup, Amsterdamse mosterd, Kesbeke zuren, Kropsla, Old Amsterdam, gebakken uitjes.

Hotdog Rundvlees authentiek, 10x150 gram voor 19,50, art. nr. 664451

Bereidingswijze

Stel de hotdog samen door een keuze te maken voor een sesam of naturel broodje naar keuze. Gril de hotdog en eventueel het broodje. Vul het broodje met de worst en de genoemde toppings.

Rekenvoorbeeld per stuk

Inkoopprijs €3,42 (excl. BTW)
Verkoopprijs €9,50 (incl. BTW)
Marge 62% €5,54 (incl. BTW)

Hotdog Acapulco

Smokey beef hotdog, rode ui, limoen koriander mayo, tortilla crunch, rode peper, peterselie, jalapenomayonaise

Hotdog Athene

Varkens hotdog, rode ui, ijsbergsla, tzatziki, komkommerscheuten, groene appel

Hotdog Hanoi

Chicken hotdog, zoetzure saus, zwarte bonen, lente-ui, kroepoek, pinda’s, slamix, rode peper, zwarte sesam

Hotdog Marrakech

Smoked chicken hotdog, gele tomaat, koriander, baba ganouche, slamix, ras el hanout mayonaise

Presentatie is key

De kleuren van je toppings doen al veel voor de presentatie. Maar waarom zou je daar stoppen? Sligro heeft namelijk vetvrij papier in diverse designs in huis. Daarmee maak je net het verschil. En kun je jouw hotdog een signature look geven. Dit kan natuurlijk ook door ze te serveren in een plastic mandje of houten krat. En daarvoor kun je ook bij Sligro terecht.

Assortiment

Broodwikkel krant 33 x 34 cm
Pak 100 stuks
Hamburgermand rood rood
Krimp 6 stuks
Hotdogbroodje naturel zacht, BIO
Tray 7 stuks x 80 gram
Hotdogbroodje naturel zacht, BIO
Tray 7 stuks x 80 gram