Inspiratie

Reportages

La vie en rose

La vie en rose

Vroeger was rosé slechts in één stijl verkrijgbaar. Tegenwoordig is het aanbod van geuren en kleuren heel divers. Er is een rosé voor iedereen, voor elk moment en bij elk gerecht.

Lees meer

Recepten

Venkel, gefermenteerde peer en gerookte eidooier

Venkel, gefermenteerde peer en gerookte eidooier

Zweedse zwarte koffie

Zweedse zwarte koffie

Zure haring met rode ui

Zure haring met rode ui

Kooktechnieken

Afblussen

Afblussen

Afblussen is het losroeren van het aanbaksel. Daarbij wordt een warme vloeistof toegevoegd.

Lees meer
Afschuimen

Afschuimen

Afschuimen is het weghalen van schuim dat zich vooral vormt bij de bereiding van bouillons.

Lees meer
Binden

Binden

Binden is niets anders dan het ‘dikker maken’ van bijvoorbeeld sauzen of soepen. Dat kan op tal van manieren.

Lees meer