Inspiratie

Reportages

Verse en ambachtelijke friet van Friethoes

Verse en ambachtelijke friet van Friethoes

In een kleine frietfabriek in Haarlem selecteren, snijden én wassen Joost en Sebastiaan Hoes van Friethoes de beste aardappelen.

Lees meer

Nu op Foodbrigade.nl

Recepten

Algenbaklava

Algenbaklava

Algencrêpes met bladgoud

Algencrêpes met bladgoud

Algenpuddinkjes met meloenkaviaar

Algenpuddinkjes met meloenkaviaar

Kooktechnieken

Afblussen

Afblussen

Afblussen is het losroeren van het aanbaksel. Daarbij wordt een warme vloeistof toegevoegd.

Lees meer
Afschuimen

Afschuimen

Afschuimen is het weghalen van schuim dat zich vooral vormt bij de bereiding van bouillons.

Lees meer
Binden

Binden

Binden is niets anders dan het ‘dikker maken’ van bijvoorbeeld sauzen of soepen. Dat kan op tal van manieren.

Lees meer