Barbecue types

Barbecues zijn er in vele soorten en maten. Voor welke je het beste kunt gaan? Dat hangt af van je persoonlijke wensen. Of je nu kiest voor een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue of een kamado; bij Sligro vind je een passende barbecue.

Kamado

Kamado BBQ

Een kamado is een keramische barbecue, zoals van Bastard, Yakiniku, Bonfire of  de Grill Guru. Een kamado is ideaal om je vlees op hoge temperatuur te grillen en vervolgens op lage temperatuur te laten garen.

Houtskoolbarbecues

Houtskoolbarbecues

De populairste manier van barbecueën is nog steeds met houtskool of briketten. Met een houtskoolbarbecue geef je vlees die bekende rokerige smaak.  

Shichirin

Shichirin BBQ

De Shichirin, ook wel bekend als een tafelbarbecue, is perfect voor de zomerdagen. De traditionele Japanse houtskoolgrill biedt een authentieke ervaring.  Door de speciale kolen die worden gebruikt, krijgen gerechten een unieke smaak.

Koken op open vuur

Koken op open vuur

Deze eyecatcher is de meest traditionele vorm van outdoor cooking: koken op open vuur. Kies dan voor een store grillring. Zo heb je een houtgestookte vuurschaal en bakplaat in één.

Elektrisch en gas

Elektrisch en gas BBQ

Extra snel en gemakkelijk de heerlijkste barbecuegrechten bereiden? Met een elektrische of gasbarbecue is binnen enkele minuten de juiste temperatuur bereikt.  

Ook interessant voor jou?

  • Barbecue tools

    De juiste tools maken barbecueën veel gemakkelijker en zorgt voor een beter resultaat. Bij Sligro kies je uit een breed assortiment aan professionele tools.

  • Barbecue technieken

    Grillmaster Marc van Herk vertelt je alles over barbecue technieken in zes tutorials. Van direct en indirect grillen tot cavemenstyle.

  • Rubs & marinades

    Geef meer smaak aan vlees, vis of groente op de barbecue met het uitgebreide assortiment van bbq-rubs, dry-rubs en marinades. Of maak ze zelf.

  • Barbecue salades

    Een bbq is niet compleet zonder salade. Ga voor simpele bbq bijgerechten met kant-en-klare salades of pak uit met zelfgemaakte sauzen en salades.