Een Shichirin tafelbarbecue is een grill die oorspronkelijk uit Japan komt. Het kenmerkt zich door zijn kleine formaat en strakke ontwerp, waardoor het perfect is voor gebruik op tafel. Door de speciale kolen die worden gebruikt, krijgen gerechten een unieke smaak. Vaak is dit binchotan houtskool, dat bekend staat om zijn hoge dichtheid en zuiverheid. Hiermee krijg je een intense hitte en minimale rookontwikkeling en dus een karakteristieke, rokerige smaak.
Het gebruik van de Shichirin tafelgrill is eenvoudig. Vul de grill met binchotan houtskool en steek aan. Wacht tot de houtskool een gloeiende gloed heeft en leg dan het vlees, vis of groentes op het rooster. Dankzij de compacte afmetingen van de Shichirin worden gerechten snel gegrild. Betrek op deze manier je gasten bij de bereiding van (zomerse) gerechten.
Barbecue tools
De juiste tools maken barbecueën veel gemakkelijker en zorgt voor een beter resultaat. Bij Sligro kies je uit een breed assortiment aan professionele tools.
Barbecue technieken
Grillmaster Marc van Herk vertelt je alles over barbecue technieken in zes tutorials. Van direct en indirect grillen tot cavemenstyle.
Japanse keuken
Sligro neemt je mee in de wereld van de Japanse keuken. Van Japanse gerechten tot assortiment; laat je inspireren.
Vis op de barbecue
Ga aan de slag met recepten en bereidingen voor vis op de bbq. Of je nu gaat voor vis in aliminiumfolie of voor hele vis op de bbq. Je leest hier hoe.