Slow cooking barbecue

Haal het meeste uit je barbecue met slow cooking! Van de perfecte kamado-technieken tot indrukwekkende recepten, ontdek alles wat je nodig hebt om je gasten te verbluffen. Denk aan heerlijke low & slow barbecue gerechten zoals Asian Beercan Chicken of smeltende ribroast. Of verras ze met een vega-variant zoals de shoarma van knolselderij. Klaar om je barbecue naar het volgende niveau te tillen? Ontdek de geheimen van de grill en leer alles over barbecue technieken.

Slow cooking barbecue recepten

Onderstaande barbecuerecepten zijn echte pareltjes. Ga aan de slag met een kamado en imponeer je gasten met perfecte barbecuegerechten.

Shoarmarol van knolselderij, zoete ui en gekonfijte citroen

Pak uit op de barbecue met deze vega-variant op het broodje shoarma. De rokerige smaak in combinatie met de krokante buitenkant en perfecte balans in kruiden en specerijen doen je verlangen naar die pure zomer!    

Shoarma van knolselderij met friet/patat op een broodje

Slow cooking barbecue assortiment

Low & slow barbecue technieken

Warm & koud roken

×

Vis, vlees of groente kun je warm of koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. Marc van Herk laat zien hoe je zalm koud en warm kan roken op de barbecue.

Cavemanstyle

×

"Vlees zoals vlees bedoeld is, echt met houtsmaak." Marc van Herk laat zien hoe je biefstuk Caveman style, ofwel op de kolen, kan klaarmaken op de barbecue.

Direct & indirect grillen

×

Er zijn talrijke mogelijkheden om heerlijke stukken vlees, vis of groenten te grillen op de barbecue. Marc van Herk laat je in deze tutorial zien hoe je direct en indirect kan grillen op de barbecue.

Ook interessant voor jou?

  • Barbecue tools

    De juiste tools maken barbecueën veel gemakkelijker en zorgt voor een beter resultaat. Bij Sligro kies je uit een breed assortiment aan professionele tools.

  • Barbecue salades

    Een bbq is niet compleet zonder salade. Ga voor simpele bbq bijgerechten met kant-en-klare salades of pak uit met zelfgemaakte sauzen en salades.

  • Rubs & marinades

    Geef meer smaak aan vlees, vis of groente op de barbecue met het uitgebreide assortiment van bbq-rubs, dry-rubs en marinades. Of maak ze zelf.

  • Barbecue types

    Barbecues zijn er in vele soorten en maten. Voor welke je het beste kunt gaan? Dat hangt af van je persoonlijke wensen. Ontdek de verschillen.