Vlees op de BBQ
Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.
Er bestaan meerdere manieren waarop je je barbecue kunt aansteken. En je hebt ook nog de keuze tussen wat je aansteekt: ga je voor houtskool of briketten? Elke keuze die je maakt, werkt door in de smaak en structuur van wat je bereidt.
De temperatuur waarop je barbecuet, is afhankelijk van verschillende factoren. Met een kamado bepaal je het meest nauwkeurig de temperatuur, doordat je de volledige controle hebt over de zuurstoftoevoer en de rook die er kan ontsnappen via de margrietschijf.
Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.
Roken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral ook door de vele mogelijkheden. Zo kun je vis, vlees of groenten warm óf koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product. En elke techniek heeft zo zijn eigen tools en houtsoorten. De houtsoort bepaalt ook voor een groot deel de smaak. Bekijk de tips voor warm en koud roken.
Low & slow is koken op lagere temperaturen. Ideaal om grotere stukken vlees langzaam te garen, soms wel een hele dag. Met low & slow onderscheid je je pas echt culinair met de barbecue. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een ribeye roast. Controleer nauwkeurig de kerntemperatuur en serveer het perfecte stuk vlees.
Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.
Vlees op de BBQ
Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.
Barbecue expert
Pak uit voor je gasten met deze culinaire BBQ-recepten. Ze vragen een beetje voorbereiding, maar dan zet je wel heerlijke zomerse gerechten op tafel.
Ribeye
De ribeye steak, met zijn rijke marmering en sappige textuur, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Je vindt hier alles wat met ribeye te maken heeft.
Bereidingstechnieken
Bekijk hier de verschillende kooktechnieken zoals bakken, stomen en grillen.