Vis op de barbecue

Vis op de barbecue? Ja, graag! Van cajun shrimps tot rokerige zalm: ontdek de lekkerste visgerechten voor op de barbecue. Met technieken als grillen, roken of stoven creëer je verrassende smaken die je gasten niet zullen vergeten. Klaar om je barbecue-skills te upgraden? Sligro helpt je graag op weg met onze recepten en tips!

Recepten met vis op de barbecue

Bekijk zomerse gerechten met vis, bereid vanaf de barbecue. Ga voor cajun shrimps, warmgerookte zalm of Caribische doradefilet. Bereid smakelijke visgerechten op de barbecue en verras je gasten deze zomer!

Cajun Shrimps

Dit recept is perfect voor een zomerse barbecue! Gegrilde gamba's worden gecombineerd met rookworst op een spiesje. De spiesjes worden bestrooid met cajunkruiden en geserveerd met een heerlijke cajunmayonaise. Je kunt de spiesjes grillen op een tafelbarbecue, grillpan of reguliere barbecue.

Cajun Shrimps

Vis assortiment voor de barbecue

Ga voor vis van topkwaliteit! Bij Sligro vind je een groot assortiment aan (verse) vis voor de barbecue. Op zoek naar persoonlijk advies? Onze specialisten van SmitVis staan voor je klaar in één van onze vestigingen.

Technieken en bereidingswijzen

Grillen

Doradefilet op de BBQ

Een populaire high en fast techniek voor het bereiden van vis op de barbecue is grillen. Zorg dat de barbecue niet te heet is, zodat de vis aan het rooster blijft plakken. Een goede temperatuur voor vis op de barbecue is 150°C. Grill de vis om te beginnen indirect op het vuur en grill de vis vervolgens af op direct vuur.

Roken

Zalmfilet op de BBQ

Gerookte vis is niet meer weg te denken als barbecue-techniek. Je kunt eigenlijk alle soorten vis roken, maar ga je voor een vettere vis dan werkt het roken net iets beter. Voor het roken van de vis is een rookbox een must-have. Deze plaats je op de rand van de kolen. Wanneer de barbecue eenmaal begint te roken plaats je de deksel op de barbecue en zet je de beluchting half open. Laat de vis vervolgens een half uur garen en roken tegelijk.

Stoven

Doradefilet op de BBQ

Vis stoven op de barbecue leent zich perfect om te combineren met groenten, kruiden en sauzen. Door vis te stoven wordt het vlees zacht en mals maar neemt het de smaken zoals de kruiden goed op. Om de vis te stoven wordt het vaak in een goed afgesloten pakket van aluminiumfolie of bakpapier op de barbecue geplaatst. Plaats de vis vervolgens in de directe zone om te stoven tot de vis gaar is.

Bekijk onze handige barbecue tools

Met deze barbecue tools kun jij de mooiste gerechten op de barbecue bereiden.

Ook interessant voor jou?

  • Barbecue tools

    De juiste tools maken barbecueën veel gemakkelijker en zorgt voor een beter resultaat. Bij Sligro kies je uit een breed assortiment aan professionele tools.

  • Barbecue salades

    Een bbq is niet compleet zonder salade. Ga voor simpele bbq bijgerechten met kant-en-klare salades of pak uit met zelfgemaakte sauzen en salades.

  • Rubs & marinades

    Geef meer smaak aan vlees, vis of groente op de barbecue met het uitgebreide assortiment van bbq-rubs, dry-rubs en marinades. Of maak ze zelf.

  • Barbecue types

    Barbecues zijn er in vele soorten en maten. Voor welke je het beste kunt gaan? Dat hangt af van je persoonlijke wensen. Ontdek de verschillen.