Speciaal bier
Bij Sligro vind je speciaalbieren voor elke gelegenheid: ambachtelijk, vernieuwend en vol karakter. Laat je inspireren door ons unieke assortiment!
Ontdek de wereld van Tripel bier - van Texels Tuunwal tot Westmalle Tripel. Lees meer over de smaak, traditie en ambacht.
Hoe smaakt Tripel?
De smaak van Tripel is een ontdekkingsreis voor de smaakpapillen. Moutig, een beetje zoet en ook bitter, met een stevige fruitige toets. Maar laat je niet misleiden door deze beschrijving, want Tripel biedt een breed scala aan smaken die variëren van fruitig tot kruidig. De suikersiropen zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, ondanks het stevige alcoholgehalte (meestal tussen de 7% en 10%). Met een Tripel verras je jouw gasten keer op keer.
Het verschil tussen Tripel en Dubbel
Liefhebbers van Belgische bieren zullen je soms vragen wat is het verschil tussen Tripel en Dubbel is. De exacte oorsprong van de namen is niet met 100% zekerheid te achterhalen, maar een veelvoorkomende theorie verwijst naar de middeleeuwen. In die tijd dronken zowel de monniken als het gewone volk een licht alcoholisch bier bij de maaltijd. Bij speciale gelegenheden dronken ze vaak een zwaarder bier.
Omdat de meeste mensen niet konden lezen in die tijd, zette de brouwer met krijt kruizen op de vaten. Op een vat met zwaarder bier werden twee kruizen (Dubbel) gezet, terwijl het vat met het zwaarste bier drie kruizen (Tripel) kreeg.
Speciaal bier
Bij Sligro vind je speciaalbieren voor elke gelegenheid: ambachtelijk, vernieuwend en vol karakter. Laat je inspireren door ons unieke assortiment!
High beer
Bij een high beer presenteer je mooie speciaalbieren, vergezeld met bijpassende hapjes. Sligro biedt je alle inspiratie voor perfecte pairings.
Dranken
Laat je inspireren door het drankenaanbod van Sligro: unieke wijnen, craftbieren en verrassende cocktails. Perfect voor elke zaak en gelegenheid.
Unieke producten
Ontdek het unieke assortiment van Sligro: hoogwaardige vis, vlees, groenten, fruit, zuivel en kruidenierswaren, speciaal geselecteerd foodprofessionals.