Terras

Het terrasseizoen komt eraan. Hoe haal je het meeste uit je terras? Kies voor foodconcepten met hoge marges, zoals loaded fries, borrelplanken of traybakes, en zorg voor een efficiënte routing. Snelle service en slimme keuzes zorgen voor tevreden gasten én meer omzet. Ontdek al onze tips en maak het terrasseizoen een succes. Dát is Samen Slimmer met Sligro!

Alles voor jouw terras

Je terras is het visitekaartje van je zaak. Met de juiste voorbereiding haal je meer uit je terras en maak je een vliegende start. Ontdek ons advies over margevriendelijke terrasgerechten en trendy dranken die inspelen op de wensen van jouw gasten. Van stoelen, tafels en parasols tot complete maatwerkoplossingen voor je terrasinrichting – we helpen je graag om alles uit jouw terras te halen!

Terrasfood met meer marge

Haal meer marge uit je terrasfood met slimme recepten. Eenvoudig te bereiden en besparend op personeelskosten.

Verrassende terrasdranken

Geniet van verfrissingen zoals homemade ice tea, horecawijnen, cocktails en theecocktails. Alles voor een stralende gastervaring!

Terrasmeubilair en non-food

Maak van je terras een uitnodigende plek met de juiste terrasbenodigdheden. Van stijlvol meubilair tot sfeervolle verlichting en heaters. 

Oplossingen voor je horecaterras

Sligro biedt, in samenwerking met speciaal geselecteerde partners, voordelige oplossingen om alles uit jouw horecaterras te halen. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen om de werkdruk bij personeel weg te nemen of een aansprekende manier van terrasafscheiding met planten en bloemen.    

The Boathouse is klaar voor het terrasseizoen

×

Ondernemer Enes, van restaurant The Boathouse in Breda, is klaar voor het terrasseizoen. Hij heeft kritisch gekeken naar de routing, maar ook naar het menu. Hierdoor haalt hij meer marge uit zijn terrasomzet.

''Samen met het team hebben we gekeken naar onze menukaart. Door slimme keuzes te maken, halen we meer marge uit onze terraskaart. Neem bijvoorbeeld onze Borrel Boat, de hardloper van de kaart. Met deze borrelplank maken we meer marge én besparen we op personeelskosten in de keuken.''

Tips en tricks voor een succesvol terrasseizoen

Service en Upselling

De Training Service & Upselling helpt horecaprofessionals gastvrijheid te verbeteren en omzet te verhogen. Leer gasten persoonlijke aandacht te geven, verrassende vragen te stellen en gerechten aantrekkelijk te presenteren. In de middag ligt de focus op upselling en het verhogen van de gemiddelde besteding. Gratis deelname mogelijk met een membership of strippenkaart. Na afloop weet je hoe je gasten blij maakt en meer uit elke gast haalt.

Service en Upselling

Meer rendement uit je terras

Een goed voorbereid terras is de sleutel tot succes. Met een sterke start en slimme keuzes haal je het maximale uit je buitenruimte. Ontdek onze praktische tips & tricks om je gasten te verrassen, je omzet te verhogen en je terras nog aantrekkelijker te maken!

Teken de indeling en routing uit

De snelheid erin houden? Zet tafels en stoelen neer volgens een uitgedacht plan. Ga uit van 1,25 m2 per gast. Maak vooraf een schets van de juiste indeling en teken de looplijnen uit. Zo voorkom je dat medewerkers en gasten elkaar in de weg lopen.

Zet zoveel mogelijk margemakers in

Door gebruik te maken van foodconcepten met een hogere marge haal je het maximale uit je terras. Met loaded-concepten, borrelplanken en traybakes bespaar je in bereidingstijd en dus personeelskosten.  

Vang daluren op

Zorg dat je ook bij daluren je terras voller krijgt, bijvoorbeeld met een high tea, wine of beer. Of werk met acties: tweede kopje koffie halve prijs. Geef er vooral je eigen draai aan.  

Meer rendement uit je terras

Ook interessant voor jou?

  • Terrasdranken

    Is jouw horecaterras klaar om dit seizoen weer gasten te ontvangen? Laat je inspireren met cocktails, (speciaal)bier, exclusieve horecawijnen en meer!

  • Terrasfood

    Bekijk de verschillende concepten voor terrasfood, gezonde terras gerechten en tips voor een kleinere menukaart. Laat je inspireren!