Onze culinair adviseur Sietse is samen met Jorn, Niels en Rob, drie vakgenoten, aan de slag gegaan met BEWUST koken. Hoe zij dit doen en wat hun filosofie is hebben ze door vertaald naar onderstaande gerechten, laat je inspireren.
Wat zijn de gerechten die jouw vakgenoten inspiratie hebben geboden? En hoe kunnen wij die vertalen in een BEWUST gerecht? Dat zie je in de onderstaande foodswaps. Laat je inspireren door deze denkwijze. Want welke hardloper op jouw menukaart zou jij BEWUST(er) kunnen maken?
Bestaande gerechten in een BEWUST jasje gieten, dat is wat onze chefs hebben gedaan. Zo hebben zij de tonijn vervangen door een kleiner stukje Hollandse kingfish afgwerkt met onder andere groene asperges en zeekraal.
Ook de klassieke carpaccio hebben onze chefs BEWUST ingestoken. Ze hebben zich laten leiden door de rode biet. Dit gerecht is afgewerkt met roodlof en witpuntradijsjes.
Vegetarisch koken is niet meer weg te denken uit de keuken, maar hoe zorg je ervoor dat je jouw gast blijft verrassen met écht andere smaken? Daar denken onze chefs graag in mee. Laat je inspireren.
Dat kan met de Eerlijk & Heerlijk Slimme Keuken componenten. Slimme Keuken is een foodconcept dat jou meer marge in minder tijd oplevert, met behoud van kwaliteit en ruimte voor creativiteit. Benieuwd? Bekijk de onderstaande BEWUSTE Slimme Keuken componenten.
Snel aan de slag om nog BEWUSTER te werken? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang:
✔ Verhalen en receptinspiratie van jouw vakgenoten: hoe werken zij BEWUST?
✔ De laatste acties & aanbiedingen om slim en duurzaam in te kopen
✔ De laatste trends, ontwikkelingen en events
Laat je inspireren door je aan te melden
Disposables
Bereid je goed voor op het Single Used Plastics verbod en kies voor duurzame disposables. Sligro biedt een uitgebreid assortiment duurzame alternatieven.
Duurzaam ondernemen
Je bedrijf toekomstbestendig maken? Ontdek hoe je verduurzaming goed aanpakt, zodat je aan alle wetgeving voldoet én er geld mee bespaart.
Plant-based
Ontdek het beste in plant-based: van innovatieve producten tot recepten en inspiratie. Verrijk jouw horecazaak met duurzame, plantaardige opties.
80/20
80/20 in de horeca: ontdek hoe je meer plantaardig en minder dierlijk op het menu zet. Tips, inspiratie en producten voor een bewuste menukaart.