BEWUST koken

BEWUST koken iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. In de basis draait het om koken vanuit de natuur. De natuur is leidend voor wat jij serveert. Je kijkt naar de seizoenen, naar dat wat er om je heen groeit. Je start met een basis van groenten en vult deze indien nodig aan met kwaliteitsvis of -vlees. Je gebruikt alles van een product. Zo kook jij vanuit jouw eigen creativiteit met oog voor de toekomst.

Wat brengt BEWUST koken jou nog meer?

×
  • Je menukaart verandert mee met de seizoenen, zo verras jij jouw gast elke keer weer.
  • Door te koken met een basis van groenten uit het Nederlandse seizoen en een zero waste werkwijze, leveren jouw gerechten onder de streep geld op.
  • Heb jij altijd een verhaal aan jouw gast te vertellen

Een BEWUSTE swap

Wat zijn de gerechten die jouw vakgenoten inspiratie hebben geboden? En hoe kunnen wij die vertalen in een BEWUST gerecht? Dat zie je in de onderstaande foodswaps. Laat je inspireren door deze denkwijze. Want welke hardloper op jouw menukaart zou jij BEWUST(er) kunnen maken?

Bestaande gerechten in een BEWUST jasje gieten, dat is wat onze chefs hebben gedaan. Zo hebben zij de tonijn vervangen door een kleiner stukje Hollandse kingfish afgwerkt met onder andere groene asperges en zeekraal.

Ook de klassieke carpaccio hebben onze chefs BEWUST ingestoken. Ze hebben zich laten leiden door de rode biet. Dit gerecht is afgewerkt met roodlof en witpuntradijsjes.

BEWUST vegetarisch

Vegetarisch koken is niet meer weg te denken uit de keuken, maar hoe zorg je ervoor dat je jouw gast blijft verrassen met écht andere smaken? Daar denken onze chefs graag in mee. Laat je inspireren.    

Slim, efficiënt en BEWUST koken

Dat kan met de Eerlijk & Heerlijk Slimme Keuken componenten. Slimme Keuken is een foodconcept dat jou meer marge in minder tijd oplevert, met behoud van kwaliteit en ruimte voor creativiteit. Benieuwd? Bekijk de onderstaande BEWUSTE Slimme Keuken componenten.

ZiN leerlijn duurzaamheid

Steeds meer (horeca)bedrijven willen aan de slag met het thema duurzaamheid, maar waar te beginnen? Bij ZiN bieden we een leerlijn van maar liefst zeven trainingen, over duurzaamheid in de keuken en in ondernemerschap. 


  

Ontvang concrete kansen om jouw werkproces te verduurzamen

Snel aan de slag om nog BEWUSTER te werken? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang:

✔   Verhalen en receptinspiratie van jouw vakgenoten: hoe werken zij BEWUST?  
✔ De laatste  acties & aanbiedingen  om slim en duurzaam in te kopen
✔ De laatste  trends,  ontwikkelingen  en  events

Laat je inspireren door je aan te melden

Ook interessant voor jou?

  • Disposables

    Bereid je goed voor op het Single Used Plastics verbod en kies voor duurzame disposables. Sligro biedt een uitgebreid assortiment duurzame alternatieven.

  • Duurzaam ondernemen

    Je bedrijf toekomstbestendig maken? Ontdek hoe je verduurzaming goed aanpakt, zodat je aan alle wetgeving voldoet én er geld mee bespaart.

  • Plant-based

    Ontdek het beste in plant-based: van innovatieve producten tot recepten en inspiratie. Verrijk jouw horecazaak met duurzame, plantaardige opties.

  • 80/20

    80/20 in de horeca: ontdek hoe je meer plantaardig en minder dierlijk op het menu zet. Tips, inspiratie en producten voor een bewuste menukaart.