Lovebrands Eindhoven - Sligro.nl

Als horecaondernemer ben je continue op zoek naar authenticiteit en manieren om je te onderscheiden. Daarnaast zijn gasten steeds meer op zoek naar lokale producten met een goed verhaal.

Door merken en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten, en biedt het innovatieve jonge foodmerken een springplank voor groei in de foodservicemarkt.

Om dat mogelijk te maken organiseert Sligro LoveBrands, een nieuw lokaal event dat innovatieve jonge foodmerken met horecaondernemers verbindt.

Bekijk de foto´s

Wat zijn LoveBrands?

LoveBrands zijn onafhankelijke merken met een uniek verhaal en een potentiële meerwaarde op de kaart van horecaondernemers. De merken zijn vaak lokaal geaard, maar hebben de potentie om in Nederland wereldberoemd te worden. Sligro biedt hen de kans om zich te presenteren aan foodprofessionals. Sligro selecteert de LoveBrands, maar de foodprofessionals bepalen of het merk wordt opgenomen in het lokale Sligro- assortiment.

Voor wie is LoveBrands?

Voor horecaondernemers die zich op een relevante manier willen onderscheiden. Zo kunnen ze inspelen op de toenemende consumentenbehoefte naar foodmerken met een sterke eigen identiteit, lokale verankering en een passie voor eten. Sligro geeft foodprofessionals toegang tot deze authentieke en innovatieve merken. Het unieke is dat de foodprofessional bepaalt of een merk wordt opgenomen in het lokale Sligro-assortiment.

Hoe werkt het?

Tijdens LoveBrands krijgen 9 unieke Eindhovense merken de kans om zich op de LoveBrands Market te presenteren aan 50 horecaondernemers. Daarna gaan ze samen aan tafel en bereid Sligro een inspirerende lunch, waarin de LoveBrands producten verwerkt worden.

De ondernemers kunnen vervolgens stemmen op de LoveBrands die ze interessant vinden en mogelijk wilden afnemen. De uitslag wordt real time gestreamd en aan het einde van het evenement bekend gemaakt.

Gekozen merken

Houben

Houben

WA? Of je worstenbrood lust! Bij Houben Worstenbrood maken gepassioneerde (gepensioneerde) bakkers dagelijks, met veel humor en plezier, de lekkerste worstenbroodjes. Traditionele maar ook vegetarische en lam (halal) worstenbroodjes worden met de hand op authentieke manier gerold, met duurzame ingrediënten en zeer maatschappelijk betrokken. En dat al sinds 1935.

art. nr.
33356 - 33353

Ballenkoning

Ballenkoning

De smaak en recept van deze gehaktbal is uniek. De gehaktballen van De Ballenkoning worden met veel aandacht met de hand gedraaid. Door het unieke recept en smaak van de gehaktbal krijgt de gehaktbal van De Ballenkoning steeds meer fans in de regio. ‘we maken deze gehaktbal al weer 40 jaar, maar vijf jaar geleden hebben we besloten om de gehaktbal een eigen identiteit te geven.

art. nr.
27301 - 27302 - 27304 - 27305

Infinitea

Infinitea

InfiniTea is in 2014 opgezet door theesommelier Siyun Chang en Thanh Nguyen. Vanuit hun Aziatische achtergrond en passie voor thee willen zij graag Nederland kennis laten maken met kwalitatieve, verse, losse en natuurlijke thee.

art. nr.
28145 - 28156 - 28157 - 28159 - 28169 - 28170 - 28174

't Nipperke

’t Nipperke

De Brabantse Kempen, bekend van de acht zaligheden en zijn contente mens is een heerlijk likeurtje rijker. Volgens uniek recept gestookt en bereid uit zuiver natuurproducten, dus zonder toevoeging van geur- en smaakstoffen. “Proef dit heerlijke likeurtje en beleef het gevoel van de Bourgondische kempen, Proost!”

art. nr.
30950

De Oirsprong

De Oirsprong

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong. De brouwerij brouwt op dit moment 5 verschillende bieren: dubbel, trippel, weizen, Amber en een seizoensbier.

art. nr.
27050 - 27075 - 27990

De Guijt

De Guijt

KOEK ZONDER KLETS
De bakkers van De Guijt verkopen geen kletskoek. De biologische koekjes zijn stuk voor stuk hand gemaakt en van eigen deeg. Zonder toegevoegde rommel. Gebakken door onze bakkers waarvoor een goed gehoor niet vanzelfsprekend is!

En dat proef je!

art. nr.
903009 - 903054 - 903083 - 903119

De verspillingsfabriek

De verspillingsfabriek

Samen voedselverspilling verminderen; Doe je mee?
Met de keuze voor producten van De Verspillingsfabriek kies je niet alleen voor een vers en ambachtelijk bereid product; je helpt ook om voedselverspilling te verminderen!
Wij redden verse producten, waar niets mee aan de hand is. Hier maken we nieuwe producten van, top van smaak en zonder kunstmatige toevoegingen.
Deze missie ligt in handen van onze chef-koks, die geholpen worden door collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bottle Distillery

Bottle Distillery

Bottle Distillery is in 2016 gestart door Mark en Dianne Migchels. Op kleinschalige en ambachtelijke wijze maken ze gin, bierbrand, wodka en likeuren. De meest smakelijke ingrediënten worden gebruikt, zonder toevoegingen. En zo veel als mogelijk wordt lokaal samengewerkt. De keuze om te gaan voor het allerbeste resultaat kreeg waardering tijdens de International Spirits Competition 2017. Een gin en de kruidenbitter kregen de zilveren Medaille en Bottle Distillery kreeg de titel Distillery of the Year.

art. nr.
710891

Ediks

Ediks

Het begon allemaal in 1980, toen Marga Vugs als hobby een kruidentuin achter haar huis begon. Deze tuin bracht veel meer kruiden op dan zij met haar echtgenoot kon consumeren. In kookboeken zocht ze naar manieren om kruidenazijnen te gaan maken om op die manier de kruiden te gaan verwerken. Samen met huisvriend en topkok Cas Spijkers kwamen zij tot de zachte azijnen, oftewel Ediks. Door met nog meer kruiden, groenten, fruit en dranken te combineren kwamen zij tot een assortiment van verschillende soorten Ediks. Sinds januari 2017 heeft Ediks ook haar biologisch programma. Deze zijn verkrijgbaar in 7 verschillende smaken in flessen van 350 ml.

art. nr.
25552 - 25557 - 25553 - 25560 - 25556 - 25562 - 25585 - 25586 - 25583 - 26115

Beerze bier

Beerze bier

300 jaar geleden geboren aan de oevers van de Beerze.
Grootgebracht door familietradities met liefde voor brouwen.
Gebrouwen om goede tijden te vieren en moeilijke te overwinnen,
Proosten we op vriendschap en verbroedering.

art. nr.
892821 - 892863

Benjamino

Benjamino

Na 20 jaar als een top Italiaans chef kok in zijn restaurant in Delft, heeft Benjamino een aantal producten ontwikkeld voor een bredere public om van te genieten.
De Verse Pesto Genovese van Benjamino is daar een van. En ambachtelijk en natuurlijke Pesto zonder toevoegingen die in kleine hoeveelheden met uitsluitend topkwaliteit ingrediënten wordt bereid.

art. nr.
28501

Slagerij van Hooff

Slagerij van Hooff

Slagerij van Hooff is al sinds 1947 een begip in regio Eindhoven. Speciaal voor de horeca hebben zij het concept e4y ontwikkeld. Je “proeft het ambacht”, ervaart de “smaak van kwaliteit”, en kunt u “heerlijk genieten”. Kom tijdens LoveBrands ontdekken wat ze jou te bieden hebben.

De Ruurhoeve

De Ruurhoeve

Kaas van de Ruurhoeve gemaakt op onze boerderij in Hoogeloon. De 60 koeien gehouden in familiekudde zorgen voor de melk die als basis dient voor deze lokaal bereide kaas. Ze genieten veel vrijheid, want bepalen zelf wanneer ze de wei ingaan, rusten of zich laten melken door de melkrobot. Vervolgens word de verse melk verwerkt op traditionele wijze in onze eigen kaasmakerij. Puur van mild jong tot duizenddagen kaas, kaas met karakter! Of juist bijzonder heerlijk met la Trappe trappisten of truffel! De kaas krijgt de tijd om op houten planken te rijpen, wat je uiteindelijk terug proeft in de smaak.

Bovendien is de kaas van de Ruurhoeve een gecertificeerd Erkend Kempengoed en SPN streekproducten

Daarnaast nodigen ze jouw team graag uit om zelf te komen proeven en het hele proces van Grond tot Mond te laten zien! Of zelf een eigen kaasjes maken tijden een workshop kaasmaken op de boerderij!

Kinny's Kitchen

Kinny's Kitchen

De start van haar eigen zaak in 2004 was een sprong in het diepe. Kinny Schram wilde iets doen met eten … en nu13 jaar later heeft Kinny’s Kitchen al heel wat bijzondere projecten op haar naam staan. Uiteindelijk is de liefde gegaan naar het ontwikkelen van haar eigen taartenlijn die haar terug heeft gebracht naar haar roots, New York, waar zij is geboren. Alle taarten van Kinny's Kitchen worden met veel zorg en liefde gebakken zonder kleur -geur -of smaakstoffen.

art. nr.
30373 - 30379 - 30383 - 30384 - 30387 - 30388 - 30389 - 30391 - 30394

Chokbites

Chokbites

Love to make you smile
Chokbites wil je laten proeven hoe heerlijk gezond snoepen kan zijn.
Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten zijn de Chokbites enorm vol, puur en levendig van smaak.
Ideaal voor bij de koffie of bijvoorbeeld als dessert.
Alle producten zijn glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, sojavrij, vegan en raw.

Supertaste

Supertaste maakt ambachtelijke producten als mosterd-dillesaus met hele mosterdzaden, oliesoorten, honing en verse dille. Daarnaast is de saus gluten- en lactosevrij. Deze saus past goed bij gerookte vissoorten als zalm en forel en is een mooie toevoeging op een kaasplank.

Wanneer is het?

woensdag 10 mei

Programma

12:00-13:00 LoveBrands Market, waarop de merken zich presenteren
13:00-14:00 Lunch, verzorgd door Sligro en gemaakt met de LoveBrands producten
14:00-15:00 Afsluitende borrel

Locatie

Sligro Eindhoven
Hurksestraat 5
5652 AH Eindhoven

Benieuwd naar eerdere edities?

Lovebrands Enschede

Lovebrands Enschede

Door lokale merken uit Enschede en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten.

Lovebrands Zwolle

Lovebrands Zwolle

Door lokale Zwolse merken en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten.

Lovebrands Arnhem

Lovebrands Arnhem

Door lokale Arnhemse merken en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten.

LoveBrands Amsterdam

LoveBrands Amsterdam

Door lokale Amsterdamse merken en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten.

LoveBrands Amsterdam

LoveBrands Amsterdam

Door lokale Amsterdamse merken en horecaondernemers te verbinden inspireert en faciliteert Sligro horecaondernemers in de groeiende behoefte naar lokale producten.