Exclusief - Zuur

Zuur verovert de wereld. In gerechten is ‘het zuurtje’ onmisbaar: het zorgt voor balans. Een beetje menukaart bevat op z’n minst een kimchi of ceviche, zuurdesembrood is weer helemaal terug en koks omarmen exotische zuurmakers. En dat is natuurlijk niet zonder reden: zuur is het enige ingrediënt in een marinade dat invloed heeft op de textuur van vlees, vis en groente. Daarnaast blijven groenten steviger en groene groenten krijgen zelfs extra kleur.

Deze editie van Exclusief is een ode aan zuur. Een smaak die onmisbaar is in de keuken en waar elk gerecht toch wel van opknapt. Je vindt yoghurt in een ander jasje, karnemelk in desserts, citrusfruit met wild en nog veel meer informatie over zuur!

Exclusief magazine
Laat je inspireren door creatieve recepten, innovatieve producten en bijzondere reportages. Iedere twee maanden verschijnt een nieuwe editie van Exclusief. Hét gratis inspiratiemagazine voor iedereen die van eten houdt.

Lees online
Vorige edities Exclusief magazine
Bekijk ook onze vorige edities online terug. Lees nog eens die mooie reportage en laat je opnieuw inspireren. Klik op onderstaande link voor de vorige edities.


Lees meer

In deze editie

On topic: zuur

On topic: zuur

Lees meer
Wild van citrus

Wild van citrus

Lees meer
Een kijkje in de keuken van Kesbeke

Een kijkje in de keuken van Kesbeke

Lees meer
Prikkel je zintuigen

Prikkel je zintuigen

Lees meer
4 top-chefs die verzot zijn op zuur

4 top-chefs die verzot zijn op zuur

Lees meer
Eenvoudig garen in zuur

Eenvoudig garen in zuur

Lees meer
Chef de cuisine Jacob Jan Boerma

Chef de cuisine... Jacob Jan Boerma

Lees meer
Yoghurt in een ander jasje

Yoghurt in een ander jasje

Lees meer
Culinair met karnemelk

Culinair met karnemelk

Lees meer
Achter de schermen bij Petrus-bier

Achter de schermen bij Petrus-bier

Lees meer

Recepten

Yoghurtcouscous

Yoghurtcouscous

Yoghurtcouscous

Lees meer
Yoghurttaco’s

Yoghurttaco’s

Yoghurttaco’s

Lees meer
Miso-gembersorbet

Miso-gembersorbet

Miso-gembersorbet

Lees meer
Zuurvlees van wildzwijn in bladerdeeg

Zuurvlees van wildzwijn in bladerdeeg

Zuurvlees van wildzwijn in bladerdeeg

Lees meer
Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Lees meer
Zoetzuur konijn op Italiaanse wijze

Zoetzuur konijn op Italiaanse wijze

Zoetzuur konijn op Italiaanse wijze

Lees meer
Zeetong met passie

Zeetong met passie

Zeetong met passie

Lees meer
Yoghurttaco’s met pulled wild zwijn

Yoghurttaco’s met pulled wild zwijn

Yoghurttaco’s met pulled wild zwijn

Lees meer
Wilde eend met sinaasappel-grapefruitsabayon

Wilde eend met sinaasappel-grapefruitsabayon

Wilde eend met sinaasappel-grapefruitsabayon

Lees meer
Tonijntartaar met avocado

Tonijntartaar met avocado

Tonijntartaar met avocado

Lees meer
Tempura van zoetzuur van piccalilly

Tempura van zoetzuur van piccalilly

Tempura van zoetzuur van piccalilly

Lees meer
Taartje met karnemelkschuim & cranberry’s

Taartje met karnemelkschuim & cranberry’s

Taartje met karnemelkschuim & cranberry’s

Lees meer
Panna cotta van karnemelk

Panna cotta van karnemelk

Panna cotta van karnemelk

Lees meer
Ossenhaas met limoensuiker

Ossenhaas met limoensuiker

Ossenhaas met limoensuiker

Lees meer
Lap Tao Hoo

Lap Tao Hoo

Lap Tao Hoo

Lees meer
Langoustine met kiwi

Langoustine met kiwi

Langoustine met kiwi

Lees meer
Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous

Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous

Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous

Lees meer
Krokante eendenborstfilet met zuurkool-atjar

Krokante eendenborstfilet met zuurkool-atjar

Krokante eendenborstfilet met zuurkool-atjar

Lees meer
Kimchi met knolselderij

Kimchi met knolselderij

Kimchi met knolselderij

Lees meer
Karnemelkse wafels met karnemelkijs

Karnemelkse wafels met karnemelkijs

Karnemelkse wafels met karnemelkijs

Lees meer
Karnemelkse pruimenflan

Karnemelkse pruimenflan

Karnemelkse pruimenflan

Lees meer
Kalfswang met rabarber

Kalfswang met rabarber

Kalfswang met rabarber

Lees meer
Hertenbout met mineola

Hertenbout met mineola

Hertenbout met mineola

Lees meer
Hazenrug met kumquatsaus

Hazenrug met kumquatsaus

Hazenrug met kumquatsaus

Lees meer
Gegrilde zeebaars met kokuscurry

Gegrilde zeebaars met kokuscurry

Gegrilde zeebaars met kokuscurry

Lees meer
Ceviche van coquille met passievrucht

Ceviche van coquille met passievrucht

Ceviche van coquille met passievrucht

Lees meer
Cannelloni van zoetzuur

Cannelloni van zoetzuur

Cannelloni van zoetzuur

Lees meer
Bao buns met krokante yuzukip & pittige coleslaw

Bao buns met krokante yuzukip & pittige coleslaw

Bao buns met krokante yuzukip & pittige coleslaw

Lees meer
Anjouduif met mandarijn

Anjouduif met mandarijn

Anjouduif met mandarijn

Lees meer