Choco-cocktails


Verrassende margemaker op je winterterras

#1 Creëert een extra drank momentje, bevorderend voor de omzet
#2 Gemakkelijk en snel te bereiden
#3 hoog onderscheidend vermogen

Deel dit concept

Choco-cocktails

Serveer een choco-cocktail als verrassende drank op je winterterras. Zo’n cocktail met bijvoorbeeld Baileys of Captain Morgan rum valt zowel in de smaak bij je mannelijke als vrouwelijke gasten. Met deze mooie, onderscheidende drank creëer je in de namiddag een extra moment voor een alcoholisch drankje, waar gasten normaal gesproken niet automatisch voor gaan. Handig: de cocktails maak je eenvoudig met dranken die je vast al in huis hebt. Dus je kunt direct aan de slag om meer omzet en marge te maken op je eigen winterterras.

Choco-cocktail met Baileys

  1. Neem een schoon Martini-glas
  2. Schenk hierin 200 ml warme Chocomel
  3. Voeg met de jigger 35 ml Baileys toe
  4. Garneer met een Oreo-koekje op een prikker, Hollandia Slagroom en hazelnootcrunch

Choco-cocktail met Captain Morgan

  1. Neem een schoon tumbler-glas
  2. Schenk hierin 200 ml warme Chocomel
  3. Voeg met de jigger 35 ml Captain Morgan toe
  4. Garneer met een flinke toef Hollandia slagroom, chocoladekrullen, mini-merengues, chocolade en een zoethoutstok

Ingrediënten

Chocomel
Tray 6 x 1 liter
Art.nr. 471730

Hollandia Slagroom met suiker
Spuitbus 70 cl
Art.nr. 87353

Baileys Irish Cream
Fles 75 cl
Art.nr. 243666

Captain Morgan Spiced Gold
Fles 1 liter
Art.nr. 967011



Garneringen

Zoethout
Pot 300 gram
Art.nr. 278153

Mini-merengue
Bakje 145 stuks
Art.nr. 363432

Chocolade druppels puur
Emmer 900 gram
Art.nr. 29148

Chocolade krullen puur
Emmer 900 gram
Art.nr. 895484

Tips om te verkopen

  • Serveer: zorg voor consistentie in de recepten en train je personeel in hoe ze de recepten bereiden.
  • Stimuleer: gebruik de menukaart of maak een tafelkaart waarmee je het aantal impulsaankopen verhoogt. Zo leveren ronde warme dranken meer omzet en winst op.
  • Activeer: ook hier maken je medewerkers het verschil in jouw drankenomzet. Weten ze bijvoorbeeld het verschil in smaak tussen de twee recepten? Durven zij actief aan de gasten de vraag te stellen op een koude winter namiddag: ‘Zin in een lekkere warme chocomel met Baileys?’

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen