Wagyu Beef


Het beste rundvleesras ter wereld

Vijf redenen om voor Wagyu beef te kiezen:

#1 Ervaar de intense smaak
#2 Breed toepasbaar assortiment
#3 Exclusiviteit op de menukaart
#4 Onderscheidend vermogen
#5 Een unieke smaakbeleving

Fenomenale vetmarmering

Wagyu heeft zijn goede reputatie te danken aan de fenomenale vetmarmering en superieure smaak. Bij Sligro bieden wij al jaren Wagyu vlees uit Australië, Chili, Nederland, en Uruguay aan. En sinds kort zijn wij ook de trotse leverancier van origineel Japans Wagyu vlees. Het brede assortiment met verschillende gradaties en prijzen zorgt ervoor dat het vlees beschikbaar is voor veel klanten.

Het beste rundvleesras

De geschiedenis van het Wagyu ras gaat eeuwen terug, naar de tijd toen deze prachtige runderen nog gebruikt werden als lastdier. Tegenwoordig wordt de uitstekende kwaliteit van het vlees wereldwijd erkent. Dit komt door de natuurlijke aanleg voor het ontwikkelen van intramusculair vet, wat zorgt voor de unieke vetmarmering in het vlees. Daarnaast draagt de levensstijl van de Wagyu runderen ook bij aan de uitstekende kwaliteit. Het welzijn van de dieren is altijd een belangrijk issue binnen ons assortiment.

Beef marble score

De ‘Beef Marble Score’ is een classificatie systeem om het intramusculaire vetgehalte in het vlees weer te geven. De Beef Marble Score varieert van drie tot en met twaalf. Hoe hoger de Beef Marble Score, hoe vetter het product.

Beef Marble Scores Beoordeling Gradatie per land
BMS 3-4 Gemiddelde kwaliteit Australië BMS 5
BMS 5-6-7 Goede kwaliteit Nederland BMS 6+
BMS 8-9 Zeer goede kwaliteit Uruguay BMS 8+
BMS 10-11-12 Uitstekende kwaliteit Japan BMS 10+

Dankzij de gemiddelde Beef Marble Scores kun je uit gaan van een constante kwaliteit, waardoor je bent verzekert van een intense smaak.

Wagyu op de kaart

Wagyu vlees heeft een hoge inkoopprijs, maar wanneer je het vlees op de goede manier verwerkt, is het een echte margemaker. Zo kun je marge ontwikkelen met creatieve verwerking of gebruik maken van de minder bekende vlees delen. Ook de minder bekende delen zijn intens van smaak en hebben een hoog percentage aan intramusculair vet.

Dankzij het hoge percentage aan intramusculair vet krijgt de gast namelijk sneller een verzadigd gevoel. Daardoor kun je werken met kleinere porties in je gerechten. Denk bijvoorbeeld aan shabu shabu, yakiniku of mini steaks. Wij geven je graag uitleg over creatief werken met Wagyu vlees in je voor- en hoofdgerechten.

Recepten

Wagyu steak met pastinaak

Bekijk recept

Wagyu Steak tartare

Bekijk recept

Wagyu burger

Bekijk recept

Wagyu bonbons

Bekijk recept

Assortiment

Wagyu entrecote BMS 8
Art.nr. 5780

Wagyu tournedos BMS 8
Art.nr. 5915

Wagyu brisket
Art.nr. 5982

Wagyu ribeye BMS 8
Art.nr. 5968

Wagyu smoked beef
Art.nr. 5934

Wagyu steak BMS 8
Art.nr. 5871

Slagerijen Kaldenberg, verspartner van Sligro
Gaanweg 1A, 4214 KA Vuren, Nederland
www.kaldenberg.nl | tel. 0418 - 581995

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen