Lente seizoensproducten

 

Seizoensproducten van eigen bodem: proef de lente. Het lenteseizoen barst van de inspiratie met kleurrijke en smaakvolle producten van eigen bodem. Denk aan oesters, malse zuiglam en verse asperges: stuk voor stuk pure ingrediënten die het seizoen tot leven brengen. Bij Sligro vind je een ruim assortiment seizoensproducten om jouw gasten het ultieme lentegevoel te laten beleven. Ontdek de mogelijkheden en vier de lente op tafel!

Met de lente komt er een nieuwe smaakbeleving op je bord! Het seizoen staat voor verse, lokale producten die de keuken opfleuren en de smaken van de natuur tot hun recht laten komen. Denk aan knapperige asperges, het malse vlees van jong lam, vers geplukte kruiden en de delicate smaak van oesters. Bij Sligro vind je een uitgebreid assortiment seizoensgebonden producten van eigen bodem, perfect om jouw gerechten deze lente een frisse en pure smaak te geven. Laat je inspireren door het aanbod en vier het voorjaar met de beste ingrediënten.

Seizoensproducten Lente

Een greep uit het lente assortiment

Recepten met asperges

De lente markeert het begin van het aspergeseizoen, met asperges van de koude grond die vol van smaak zijn en vers van het land komen. Dit ultieme seizoensproduct biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Of je nu kiest voor de klassieke bereiding, een frisse salade, of gegrilde asperges van de barbecue: met dit 'witte goud' creëer je altijd iets bijzonders. Ontdek bij Sligro alles wat je nodig hebt om het voorjaar op tafel te zetten!

Recepten met oesters

Oesters zijn de perfecte keuze voor een verfijnd voorgerecht. Combineer ze bijvoorbeeld met kaviaar en een glas bubbels voor een luxueuze start van je diner, of ga voor een verrassende combinatie met asperges en een romige crème van bieslook en peterselie. Laat je ook inspireren door de vele andere creatieve recepten met oesters en ontdek de veelzijdigheid van deze delicatesse. Bij Sligro vind je alles om van oesters een waar smaakfestijn te maken! Voor het steken van van oesters, leg je de oesters plat in de hand, met de bolle kant naar beneden. Steek je mes in het scharnier van de schelp en wrik de oester voorzichtig open. Snijd de spier door en voilà! Een goede oester heeft een gesloten schelp en ruikt fris en ziltig. Sluit de oester niet nadat je er een tikje op geeft? Laat deze dan links liggen.

Recepten met geitenlam

Geitenlam heeft een rijke, romige smaak met een subtiele zoetheid en mildheid die het tot een bijzondere delicatesse maakt. Het is niet alleen enorm voedzaam, maar ook uitermate veelzijdig in de bereiding. Van rosé geitenlamfilet op stokjes tot een smaakvolle lamsbout van de barbecue: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren en ontdek bij Sligro de perfecte producten voor jouw geitenlamgerechten!

Recepten met lam

Zuiglam is het ultieme seizoensvlees, bekend om zijn sublieme malsheid en onderscheidende smaak. Dit luxe vlees is beschikbaar in diverse uitsnijdmanieren, van een verfijnd zuiglamsrack tot een smaakvolle zuiglamsbout. Tip: probeer eens de heerlijke zuiglamkoteletjes met watermeloen van de barbecue voor een verrassende twist. Ontdek de veelzijdigheid van zuiglam en laat je inspireren door de mogelijkheden bij Sligro!

Sietses reis door Nederland

Onze eigen Executive chef van ZiN inspiratielab, Sietse Blummel, nam ons mee op reis door Nederland langs lokale leveranciers en creërde met 'het witte goud' de lekkerste gerechten met producten van eigen bodem.

Yerseke: Piets oesters van 'Zeelands Roem'

Zeelands Roem

De reis begint in Yerseke bij Zeeland's Roem waar Zeeuwse oesters worden gekweekt. Of ook wel " het best bewaarde geheim in een kluisje", zoals Piet Gommers het zelf zegt. Sietse maakte met deze 'zilte, Zeeuwse zaligheid' een gerechtje met asperge en crème van bieslook en peterselie.

Zeeuwse oester met asperge en crème van bieslook en peterselie

Tilburg: Martiens natuurvlees

Martiens natuurvlees

De reis wordt brengt ons verder naar Tilburg, waar Martien Limousin-runderen houdt. Van deze robuuste, gespierde runderen komt het meest smaakvolle, malse vlees. Sietse maakte met dit Hollandse natuurvlees een heerlijk gerecht.

Hollands natuurvlees met asperge, rouleau van asperge, pomme fondant en aspergejus

Woerden: Huugs en Jans kaas van Reypenaer Kaashuis

Kaasgerecht met drie soorten Reypenaer

We eindigen de reis in Woerden waar neven Huug en Jan de traditionele Reypenaer kaas maken. Al sinds 1906 worden hier kazen op traditionele manier gerijpt, dat wil zeggen: zonder machines, koeling of verwaring. Dat geeft de unieke Reypenaer smaak. Met deze kaas maakte Sietse een bijzonder kaasgerecht.

Kaasgerecht van 3 soorten Reypenaer, asperge, tomaat en olijf

Ook interessant voor jou?

  • Culinaire lente inspiratie

    Sligro biedt dit voorjaar volop inspiratie voor een heerlijk Pasen en een lente om te koesteren. Ontdek de mooiste producten van eigen bodem of ga voor een bu

  • Lente brunch

    Een perfecte lentedag start je met een uitgebreide lentebrunch. Vind hier volop inspiratie voor gemakkelijke lenterecepten, lente zoetwaren en brunchdranken.

  • Lentebieren

    Maak jouw horecazaak klaar voor de lente met ons uitgebreide lentebieren assortiment. Van Affligem Blond en Weizen tot Brand Lentebock.

  • Pasen

    Met Pasen pak je uit met kakelvers seizoensassortiment, mooie gerechten en frisse dranken voor het voorjaar. Sluit af met heerlijke zoetwaren.