Aardappel-zuurkoolmuffins

Aardappel-zuurkoolmuffins
  • Aantal personen 12
  • Menugang Bijgerecht, Hapje
  • Soort Aardappelen, Ei, Groenten, Patisserie, Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 (kleine) scharreleieren
  • mespuntje nootmuskaat
  • 100 gram gekookte zuurkool
  • 12 dunne plakjes rookworst
  • zout en versgemalen peper
  1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Klop er vervolgens met boter, bloem, bakpoeder, ei, zout, peper en nootmuskaat een luchtige puree van.
  3. Spuit met een spuitzak aardappelpuree in 12 muffinvormpjes.
  4. Zet deze op de bakplaat circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Decoreer de aardappelmuffins met een eetlepel gekookte zuurkool en een plakje gekookte rookworst.

Probeer ook eens

Hindoestaans lam in masala

Hindoestaans lam in masala

Pastinaaktoefjes

Pastinaaktoefjes

Dorade met maïskolf

Dorade met maïskolf

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen