Achterhoekse salade met duivenborst en bloedworst

Achterhoekse salade met duivenborst en bloedworst
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vlees - varken, Vlees - wild
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

  • 300 ml rode wijn
  • 50 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 theelepel honing
  • 75 g gemengde slasoorten
  • 8 duivenborstfilets
  • 1 bakje eetbare viooltjes
  • 1 bakje regendruppeltjes
  • 4 dunne plakjes bloedworst
  • 30 g roomboter
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de dressing. Doe de rode wijn in een pannetje en kook de wijn op laag vuur tot de helft in.
  2. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Voeg de olie en de honing toe en roer alles even door.
  4. Was de sla en laat deze goed uitlekken.
  5. Bestrooi de duivenborstfilets met zout en peper. Verhit de boter en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant. De filets moeten van binnen nog rosé zijn.
  6. Bak de plakken bloedworst de laatste minuut mee met de duivenborstfilet.

Opmaak

Leg in het midden van elk bord een bergje sla. Leg de bloedworst op het bord met twee filets, schep de dressing eromheen en garneer af met violen en regendruppeltjes.

Probeer ook eens

Hollandse aspergesoep met gebakken eitje, brood, zwarte peper en kruiden

Hollandse aspergesoep met gebakken eitje, brood, zwarte peper en kruiden

Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus

Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus

Stijlvolle bammetjes

Stijlvolle bammetjes

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen