Algencrêpes met bladgoud

Algencrêpes met bladgoud
  • Aantal personen 18
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Patisserie
  • Seizoen Lente

Ingrediënten (flensjes)

  • 400 ml melk
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (m)
  • 25 g boter, gesmolten
  • 125 g patentbloem
  • 15 g algenpoeder
  • 4 g bakpoeder (1 tl)

Ingrediënten (vulling)

  • 500 g mascarpone
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl muntgroene kleurstof
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 g witte chocolade
  • 5 g algenpoeder
  • 18 velletjes bladgoud

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de flensjes met een staafmixer tot een dun beslag. Bak hiervan 10 dunne flensjes van 20 cm doorsnee.
  2. Klop de mascarpone los met de suiker, kleurstof en limoenschil.
  3. Leg een ruim stuk vershoudfolie op een bord en stapel de flensjes op elkaar met steeds een laagje mascarponecrème ertussen. Sluit af met een flensje. Wikkel de stapel strak in en vries in voor 4 uur.
  4. Smelt de witte chocolade en giet het over de stapel flensjes. Laat opstijven.
  5. Snijd de zijkanten van de flensjes af zodat er een vierkant ontstaat (de afgesneden zijkanten gebruik je niet). Snijd het vierkant vervolgens in 9 kleinere vierkantjes. Zeef er algenpoeder over en snijd diagonaal doormidden. Serveer elk stapeltje crêpes met een stukje bladgoud erop.

Probeer ook eens

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Tiramisu met thee

Tiramisu met thee

Duivenbouillon met paddenstoelen

Duivenbouillon met paddenstoelen