Amusehoorntjes

Amusehoorntjes
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Kerst
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 12 st. Minicones Pidy (90979)
  • 50 gram filet Americain
  • 2 theel. piccalilly
  • 4 topjes kervel
  • 1 zoetzure augurk
  • 100 gram Upignac spuitzak gerookte zalm (111615)
  • ¼ komkommer
  • 50 gram crème fraîche
  • 2 theel. tobiko wasabi (882143)
  • 4 theel. Maza humus citroen & koriander
  • 4 topjes koriander
  • 4 theel. kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
  • druppel olijfolie
  • 1 zak zwarte linzen

Bereidingswijze

  1. Strooi de zwarte linzen in een mooie schaal of kom en steek daar de hoorntjes (cones) in.
  2. Snijd de uitgelekte augurk in dunne, lange reepjes.
  3. Schaaf de komkommer in dunne linten, rol strak op en marineer met het uitlekvocht van de komkommer.
  4. Laat de kikkererwten goed uitlekken en bak deze vervolgens goudbruin in een druppeltje olijfolie met een mespuntje gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kruid de crème fraîche met zout en peper.
  6. Vul 4 hoorntjes met de filet americain en leg er een beetje piccalilly op.
  7. Garneer met reepjes augurk en de kervel.
  8. Spuit met behulp van de spuitzak de zalmmousse in 4 hoorntjes.
  9. Leg er 2 komkommerrolletjes op en garneer met de crème fraîche en de tobikokaviaar.
  10. Lepel de humus in 4 hoorntjes en garneer met de geroosterde kikkererwten.
  11. Garneer met de topjes verse koriander.

Tip

Zorg dat alle onderdelen van deze amuse helemaal klaar zijn, zodat je ze op het laatste moment snel kunt vullen. Vul je de hoorntjes al op voorhand, dan heb je de kans dat ze zacht worden.

Probeer ook eens

Flammkuchen met cocktailgarnalen

Flammkuchen met cocktailgarnalen

Mini pita Pulled Chicken

Mini pita Pulled Chicken

Nötgifflar met hazelnoten-chocoladevulling

Nötgifflar met hazelnoten-chocoladevulling