Asperges met cantharel en henne-ei

Asperges met cantharel en henne-ei
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vegetarisch
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Blancheren, Pocheren

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 1 dl olijfolie
  • 30 Limburgse asperges
  • bouillon
  • boter
  • zout
  • 40 cantharellen
  • boter
  • sjalotten
  • bieslook
  • bladspinazie
  • boter
  • hollandaisesaus, (convenience of zelf geklopte saus)
  • 10 henneneieren
  • azijn
  • zuurdesem croutons
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was, blancheer en droog de spinazie.
  2. Draai met olijfolie fijn tot crème.
  3. Schil en gaar de asperges in bouillon met boter en iets zout.
  4. Maak de cantharellen schoon. Stoof ze kort in boter met sjalot en bieslook.
  5. Stoof de bladspinazie.
  6. Zet de hollandaisesaus en de spinaziecrème klaar.
  7. Pocheer de eieren à la minute 5 minuten in water met azijn.
  8. Bak de zuurdesem croutons met iets olijfolie in de oven.

Opmaak

Garnering paarse viooltjes

Probeer ook eens

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Pittige vegan kipstukjes met pindadressing

Pittige vegan kipstukjes met pindadressing

Veggie gourmet burger

Veggie gourmet burger

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen