Asperges met gebraden lamsrug

Asperges met gebraden lamsrug
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - lam
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 10 lamsrugfilets
  • 20 groene asperges
  • boter of olie

Auberignekaiaar

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • tijm
  • knoflook
  • rozemarijn

Kikkererwtenpuree

  • 10 el gare kikkererwten
  • crème fraîche
  • sesampasta

Tomaten antiboise

  • 1 el fijngesneden sjalotten
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g minitomatenmix

Bereidingswijze

  1. Maak de lamsfilets schoon en ontvlies ze.
  2. Snijd en fruit de aubergines voor de auberginekaviaar in olijfolie met tijm, knoflook en rozemarijn. Laat zacht garen onder een deksel.
  3. Blender de gare aubergines glad.
  4. Draai 9 eetlepels kikkererwten door met iets crème fraîche en sesampasta.
  5. Houd 1 eetlepel hele kikkererwten apart voor als garnituur op het bord.
  6. Fruit voor de antiboise de sjalotten in olijfolie.
  7. Snijd de koppen van de groene asperges en verwijder circa 10 blaadjes.
  8. Bak de asperges kort in boter.

Opmaak

Serveren: Braad de lamsfilets aan en gaar ze in de oven. Verwarm de kikkererwtenpuree en stoof de hele kikkererwten. Voeg de in vieren gesneden minitomaten toe aan de antiboise. Verwarm de auberginekaviaar. Snijd en dresseer het vlees.

Tip

Deze crème kan van praktisch iedere gegaarde groente worden gemaakt en zowel koud als warm worden gebruikt. Het vormt een leuk onderdeel bij een hoofdgerecht en is een goede manier om afsnijdsels van groente toch te verwerken.

Probeer ook eens

Rossini burger

Rossini burger

Nage van mosselen & coquilles

Nage van mosselen & coquilles

Zuurkoolsoufflé

Zuurkoolsoufflé

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen