Asperges ‘mimosa’ met kruiden en gepekelde eidooier

Asperges ‘mimosa’ met kruiden en gepekelde eidooier
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Asperges
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 15 asperges AA
  • 15 groene asperges
  • 10 eieren
  • 1 plak roggebrood
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 2 dl Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus
  • 60 g Hellmann’s Sandwich Delight Roomkaas
  • 60 g zwart olijvenpoeder
  • 100 g gemengde kruiden
  • 1 gepekelde eidooier

Bereiding

  1. Schil de asperges.
  2. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  3. Kook de eieren hard en pel ze.
  4. Wrijf het eiwit en de dooiers afzonderlijk van elkaar door een zeef.
  5. Rasp het roggebrood en de kaas afzonderlijk van elkaar.
  6. Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.
  7. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze ‘au bain marie’ warm.
  8. Smeer een dun laagje roomkaas op het bord en gebruik hiervoor een ring.
  9. Verdeel de eidooier, eiwit, roggebrood, olijvenpoeder en de kaas in de ring.
  10. Leg hierop de asperges samen met de kruiden.
  11. Spuit de Hollandaise saus erbij en rasp er wat gepekelde eidooier over.

Probeer ook eens

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie

Conchiglioni met wilde tomaat en spinazie