Aspergesoep met krab en dragon

Aspergesoep met krab en dragon
  • Menugang Bijgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 1 liter aspergebouillon/kookvocht asperge
  • 30 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 100 gram room
  • 200 gram asperge gekookt
  • 2 takjes dragon
  • 400 gram krabvlees
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak een roux van de boter en bloem door de boter te smelten, zonder deze te kleuren
  2. Voeg beetje bij beetje de bloem erbij en meng alles goed. Laat de roux op een laag vuurtje rustig garen, totdat de roux naar koekjes gaat ruiken.
  3. Laat de roux afkoelen.
  4. Breng de aspergebouillon/kookvocht tegen de kook aan en voeg de room toe.
  5. Voeg beetje bij beetje, al roerende, de roux toe tot de soep de juiste dikte heeft.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak

Hak de dragon fijn, snijd de asperges en het krabs vlees in stukjes en doe van beiden wat in glaasjes. Schenk hier vervolgens de asperge soep bij.

Probeer ook eens

Broodtaart

Broodtaart

Tomatensoep met tuinboontjes, paprika en gezouten citroen

Tomatensoep met tuinboontjes, paprika en gezouten citroen

Vietnamese Pho-soep met noedels en ganzenborst

Vietnamese Pho-soep met noedels en ganzenborst

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen