Balinese makreel

Balinese makreel
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Rijst, Schaal & schelpdieren, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Marineren, Sauteren

Ingrediënten Balinese makreel

  • 3 verse makrelen
  • 150 g tamarindepasta
  • 1 bakje Balimix van Koningsvogel
  • 500 ml zonnebloemolie
  • gesneden lente-ui

Ingrediënten Gele rijst

  • 400 g pandanrijst
  • 2 afgestreken el gemalen kurkuma
  • 125 g santen (geconcentreerde kokos)

Ingrediënten Spicy Gamba's

  • 400 g verse gamba’s
  • O’Life wokolie voor gamba’s
  • 1 bakje Koningsvogel sambal gorengmix

Zoetzure komkommer

  • 1 komkommer
  • ½ Spaanse peper
  • 1 dl natuurazijn
  • 1 el poedersuiker

Bereidingswijze Balinese makreel

  1. Verhit de olie.
  2. Maak de makreel schoon en snijd in 3 stukken zonder kop en staart.
  3. Marineer de vis circa 15 minuten in de tamarinde.
  4. Bak de makreel in de hete olie en meng vervolgens met de Balimix van Koningsvogel.
  5. Garneer met de gesneden lente-ui.

Bereidingswijze Gele rijst

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Maak de santen smeerbaar door deze licht te verwarmen.
  3. Wrijf de kurkuma door de smeerbare santen.
  4. Wrijf vervolgens de kurkuma/santenpasta door de gekookte rijst.

Bereidingswijze Spicy gamba's

  1. Maak de gamba’s schoon maar laat de kop en staart eraan zitten
  2. Verwijder het darmpje.
  3. Verhit een kleine hoeveelheid wokolie en bak hierin kort de gamba’s.
  4. Meng de gebakken gamba’s met de sambal gorengmix.

Bereidingswijze zoetzure komkommer

  1. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd de zaden weg
  2. In schuine plakken snijden van circa 1 cm.
  3. Snijd de Spaanse peper, zonder zaden, zeer fijn.
  4. Doe de komkommerplakken en de fijngesneden Spaanse peper in een kom en voeg azijn en suiker toe. Meng het geheel en laat circa 10 minuten marineren.

Tip

Gamba’s: mini-BBQ: vuurvaste schaal of kommetje waarop een klein roostertje kan om gerecht op houtskool te grillen.

Probeer ook eens

Oma’s opbakaardappels

Oma’s opbakaardappels

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Koud gerookte avocado met baby romaine & garnalen

Koud gerookte avocado met baby romaine & garnalen

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen