Bara met mango-kokosrelish

Bara met mango-kokosrelish
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Voorgerecht
  • Soort Exoten, Fruit, Vis
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 100 g droge spliterwten, 1 nacht in koud water geweekt.
  • 1 ui, geraspt
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl gemalen komijn
  • 50 g verse spinazie, grofgehakt
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 groen pepertje, fijngesneden
  • 1 grote mango, geschild
  • 1 jonge kokosnoot, vruchtvlees en 100 ml melk
  • 4 takjes verse koriander
  • 4 takjes munt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 15 ml olijfolie
  • ½ limoen
  • zeezout en peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Maal de uitgelekte spliterwten fijn in een keukenmachine.
  2. Voeg de ui, knoflook, garam masala, komijn, spinazie, het bakmeel, pepertje en ca. 350 ml water toe en meng tot een beslag. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten.
  3. Snijd voor de relish de mango in kleine blokjes. Hak het vruchtvlees van de jonge kokosnoot in kleine stukjes en meng met de kokosmelk en de mangoblokjes.
  4. Schep fijngehakte koriander, muntblaadjes, lente-ui en Spaanse peper door het mango-kokosmengsel. Voeg de olie en het sap van een halve limoen toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bewaar koel tot gebruik.
  7. Verhit frituurolie tot 170 °C en bak telkens een eetlepel van het beslag in de olie goudbruin.
  8. Laat de bara’s goed uitlekken op keukenpapier en serveer met de relish.

Probeer ook eens

Tortilla met pittige watermeloensalsa

Tortilla met pittige watermeloensalsa

Kreeftcocktail

Kreeftcocktail

Kroepoek Rozenwater

Kroepoek Rozenwater

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen