Basisrecept pretzeldeeg

Basisrecept pretzeldeeg
  • Menugang Bijgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Brood, Vlees - wild

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl rietsuiker
  • 400 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g boter, op keukentemperatuur
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el zout
  • 2 el baking soda
  • fleur de sel
  • Extra: bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg in een mengkom de gist en suiker toe aan de melk en laat 15 minuten staan.
  2. Voeg de bloem, het zout, bakpoeder en boter toe aan het melkmengsel en kneed alles met een kneedhaak tot een soepel deeg (voeg wat bloem toe als het te plakkerig blijft en wat melk als het te droog wordt). Kneed alles 5 minuten door.
  3. Vet een kom in met de zonnebloemolie. Doe het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat ruim 1 uur rijzen.
  4. Bereid het deeg verder zoals vermeld staat in de recepten.

Voor een basispretzel: breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.

Probeer ook eens

Smørrebrød mosterdroomkaas, varkenslende & rodekool

Smørrebrød mosterdroomkaas, varkenslende & rodekool

Met sauerbraten gevulde pretzelbroodjes

Met sauerbraten gevulde pretzelbroodjes

Vodka lemonade

Vodka lemonade

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen