Bavettesteaks met rooibos theerub

Bavettesteaks met rooibos theerub
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Fruit, Groenten, Vlees - rund
  • Seizoen Herfst
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • ½ daikon
  • ½ granaatappel
  • 2 bosuien
  • 150 g mizuna-slablaadjes
  • 2 theelepel rooibostheeblaadjes
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 2 theelepel honing
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maldon zeezout
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grofgemalen mosterdzaadjes
  • 4 stukken bavette van ca. 150 g

Bereidingswijze

  1. Schil de daikon en snijd in reepjes. Verwijder de granaatappelpitjes. Snijd de bosuien in lange, dunne repen.
  2. Was en droog de mizunablaadjes. Maak de dressing: roer de helft van de rooibosthee met de druivenpitolie, honing en sinaasappel- en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng het zeezout met de rest van de thee en de specerijen. Dep de stukken vlees droog en wrijf ze in met het specerijenmengsel.
  4. Verhit een grillpan. Bestrijk de stukken vlees met olie en gril ze 3-4 minuten per kant voor medium rare. Leg de steak op een bord, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Schep de blaadjes en rest van de groenten om met de helft van de dressing.

Opmaak

Snijd het vlees in plakjes en schik op een mooi bord met de blaadjes. Druppel de rest van de dressing over het bord.

Probeer ook eens

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Cannelloni ricotta en spinazie

Cannelloni ricotta en spinazie

Hertenrug, spitskool, waterkers, shiitake paddenstoelen fond

Hertenrug, spitskool, waterkers, shiitake paddenstoelen fond

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen