BBQ Koffierub

BBQ Koffierub
  • Aantal personen 12
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Koffie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 2 el gemalen koffie
  • 2 el zout
  • 2 el paprika poeder
  • 1 el chili poeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl cacao poeder
  • 1/2 tl koriander

Bereidingswijze

  1. Maal de bonen tot deze een mooie fijne structuur hebben in een thermoblender of vijzel.
  2. Je kan natuurlijk ook gewoon kan en klaar gemalen koffie nemen.
  3. Doe alle ingrediënten in een schaal, en meng deze goed door elkaar, en knijp eventuele klontjes goed fijn.
  4. Laat de rub eventueel onder een warmtebrug drogen.
  5. Stop alles in een schone weck pot en bewaar tot gebruik.
  6. Smeer het vlees in met de rub en laat minimaal 30 minuten doortrekken.
  7. Grill het vlees op smeulende en niet te hete kolen, bij te hoge temperatuur zullen de koffiebonen gaan verbranden en bitter worden.

Probeer ook eens

Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten

Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten

Gebraden gravad lax met appel-venkelsalade

Gebraden gravad lax met appel-venkelsalade

Schaaldieren van de barbecue met antiboise

Schaaldieren van de barbecue met antiboise