Bitterballen eendenborst

Bitterballen eendenborst
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Gevogelte, Groenten
  • Seizoen Winter
  • Kooktechniek Terugkoelen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 30 g bloem & extra voor het paneren
  • 250 ml gevogelde fond
  • zout en peper
  • 100 g spinazie, roergebakken en uitgelekt
  • 100 g pompoenblokjes gekookt
  • 200 g gerookte eendenborst, in stukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 g gemalen kokos

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de boter tot deze glazig is.
  2. Voeg bloem toe en blijf roeren.
  3. Laat de bloem een paar minuten garen.
  4. Giet steeds een beetje fond erbij, tot je een papje krijgt. Roer de spinazie, pompoen en eendenborst erdoor, schep de roux op een bord. Laat in de koelkast helemaal afkoelen.
  5. Rol van de roux balletjes ter grote van een walnoot.
  6. Rol door de bloem, ei en gemalen kokos. Laat ze goed opstijven in de koelkast.
  7. Verwarm frituurolie tot 180°C en bak de bitterballen goudbruin en krokant.

Probeer ook eens

Boerenkool frittata

Boerenkool frittata

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Mini pita Pulled Chicken

Mini pita Pulled Chicken

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen