Black Tiger-garnalen met kokos, pinda's, sinaasappel en gember

Black Tiger-garnalen met kokos, pinda's, sinaasappel en gember
  • Aantal personen 2
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Fruit, Groenten, Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Afblussen

Ingrediënten

  • 4 Black Tiger garnalen
  • 200 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel, fijne zeste
  • 1/2 winterwortel, geschild
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 10 gram gember, fijngesneden
  • 800 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Lilly's golden Syrup
  • 2 eetlepels seroendeng
  • koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Meng de olijfolie met de zeste van sinaasappel.
  2. Blancheer de dunne wortelrepen en bewaar deze voor decoratie.
  3. Pel de garnaal en bak deze krokant in de sinaasappelolie en chilipeper.
  4. Bestrooi de garnaal met zout en peper, haal deze uit de pan en houd ze warm.
  5. Fruit de fijngesneden ui en gember in de overgebleven olijfolie.
  6. Blus af met sinaasappelsap en Lily's golden Syrup.
  7. Decoreer met de geblancheerde wortel en bestrooi met seroendeng en koriander.

Probeer ook eens

Coquille met diverse bereidingen van bloemkool

Coquille met diverse bereidingen van bloemkool

Victoriabaarsfilet met mosterdmerengue

Victoriabaarsfilet met mosterdmerengue

Temaki

Temaki

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen